Το πραγματικό του όνομα είναι Robert Allan Zimmerman, το οποίο άλλαξε σε Bob Dylan στο Πανεπιστήμιο κι έγινε φολκ τραγουδιστής ώσπου ο John Hammond του πρόσφερε συμβόλαιο στην CBS. Την εποχή εκείνη οι κυριότερες επιρροές του, τις οποίες είχε εκφράσει στην εταιρία του, ήταν οι Chuck Berry, Hank Williams και Everly Brothers. Την εποχή των γεγονότων της Κούβας έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στην νεολαία, αλλά και σε καλλιτεχνικούς κύκλους με τα τραγούδια του «Mastersaf War» και «Hard Rain».

Το 1969 εμφανίστηκε στο περίφημο Φολκ Φεστιβάλ του Νιούπορτ μαζί με τους Paul Butterfield Blues Band και την ίδια εποχή με το τραγούδι του «Like A Rolling Stone» γίνεται ευρύτερα γνωστός πέρα από τη φολκ κοινότητα, φτάνοντας στο Νο2 των τοπ της Αμερικής.

Όταν είχε έρθει στην Κρήτη “ιγκόγκνιτο”

Ο Bob Dylan το καλοκαίρι του 1971 – όπως με έχει πληροφορήσει ο αείμνηστος Τάσος Ψαλτάκης στον οποίο ο Ντύλαν είχε δώσει τότε αποκλειστική συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Θεσσαλονίκης «Σαββατοκύριακο» – είχε έρθει «ιγκόγκνιτο» στην Κρήτη, όπου έμενε σ’ ένα χωριό κοντά στα Μάταλα, στο μέρος όπου μαζεύονταν χίππυς απ΄ όλο τον κόσμο. Ήταν τότε μια μεταβατική περίοδος για τον Ντίλαν καθώς την τριετία 1970 – 73 δεν έβγαλε κανένα μεγάλο δίσκο, παρά μόνο δύο σινγκλς τα «Watching The River Flow» και «George Jackson» (η μόνη εμφάνισή του σε δίσκο ήταν το Concert For Bangladesh» που είχε διοργανώσει ο George Harrison) και γενικά ψαχνόταν. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφος Τάσο Ψαλτάκη που βρισκόταν την ίδια εποχή στα Μάταλα, ο Bob Dylan ήταν φιλοξενούμενος του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook