Την εικόνα της απόλυτης καταστροφής που άφησε πίσω της η φονική χιονοστιβάδα που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα στην Ιταλία, αποτυπώνει ένα βίντεο από drone που πέταξε πάνω από το ξενοδοχείο Rigopiano.

Το ξενοδοχείο, μέσα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι, έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα από συντρίμμια και η εικόνα του απέχει πολύ από εκείνη του χειμερινού θερέτρου της Πεσκάρα, που ήταν ως το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου.

Στο αποκλειστικό βίντεο της La Reppublica, φαίνεται η διαδρομή που ακολούθησε η φονική χιονοστιβάδα, που προκλήθηκε λίγες ώρες μετά από ένα ντόμινο σεισμών που ταρακούνησε την κεντρική Ιταλία εκείνη την ημέρα.

Η χιονοστιβάδα με την ταχύτητά της παρέσυρε τα δέντρα που βρέθηκαν στο πέρασμά της, ενώ από την ορμή της δεν γλίτωσαν ούτε όσα αυτοκίνητα βρέθηκαν στον «δρόμο» της.

Αναποδογυρισμένα και κατεστραμμένα ΙΧ, ξεριζωμένα δέντρα, αλλά και κρατήρες στο έδαφος, συνθέτουν το τρομακτικό σκηνικό που δημιούργησαν οι τόνοι χιονιού στην «διαδρομή» από την κορυφή του βουνού Γκραν Σάσσο, μέχρι το ξενοδοχείο Rigopiano.

 

Πηγή: cnn.gr