Τελευταία ενημέρωση 18:03

Νεκρή ανασύρθηκε η 58χρονη γυναίκα που είχε πέσει σε γκρεμό σε περιοχή των Σφακίων – Ελικόπτερο Super Puma “σηκώθηκε” από την Ρόδο και πήγε στο σημείο 

Η επιχείρηση διάσωσης μιας γυναίκας, που είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι, στην περιοχή των Σφακίων και συγκεκριμένα στο “Κακό Καστέλι” των Λευκών Ορέων έλαβε τέλος όχι όμως αίσιο καθώς η γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή.

Η άτυχη γυναίκα είχε πέσει σε γκρεμό πολλών μέτρων μεταξύ του οροπεδίου της Ταύρης και της περιοχής Πάχνες.  

Άμεσα στο σημείο έσπευσε  ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Χανιά και τις Βρύσσες,  ωστόσο, λόγω του βάθους του γκρεμού και του απόκρυμνου της περιοχής, ζητήθηκε ελικόπτερο προκειμένου να την εντοπίσουν εγκαίρως χωρίς να χάσουν χρόνο αναζητώντας την και να μπορέσουν να την προσεγγίσουν για να την ανασύρουν από τον γκρεμό. 

Τελικά ελικόπτερο Super Puma σηκώθηκε από την Ρόδο και μετέβη στο σημείο, περίπου μια μιση ώρα αργότερα, όπου εντόπισε την άτυχη γυναίκα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων απλώς για να διαπιστωθεί ο θάνατος της.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πώς βρέθηκε η άτυχη γυναίκα στον γκρεμό, ωστόσο εικάζεται ότι γλίστρισε από βράχο εξαιτίας του παγετού που επικρατεί ενώ έχει γίνει γνωστό ότι φέρει πολλά τραύματα.

Να σημειωθεί ότι, επειδή ο ορειβατικός σύλλογος πραγματοποιούσε εκδρομή στην περιοχή των Λευκών Ορέων, το περιστατικό δεν αφορά στην ομάδα του ορειβατικού.

Το Flashnews.gr ήταν στο σημείο όπου ξεκίνησε η πορεία της δεύτερης ομάδας των διασωστών προς το σημείο όπου βρισκόταν η γυναίκα και σας μεταφέρει τις εικόνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook