Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση της αστυνομίας στα Ασκύφου του δήμου Σφακίων.

Η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα σήμερα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με την καταμέτρηση δενδρυλλίων που οι πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για περίπου 1.000.

Η αστυνομία (δυνάμεις των ΤΑΕ) μάλιστα έπειτα από συντονισμένες κινήσεις και εξακρίβωση στοιχείων, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, συνέλαβε δύο άτομα, που φέρονται να είναι οι δράστες και “δημιουργοί” της τεράστιας αυτής φυτείας στα Ασκύφου.

Πιο συγκεκριμένα και μετά την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και πολυήμερη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, η φυτεία εντοπίστηκε σε δύσβατη αγροτική περιοχή του Δήμου Σφακίων και σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους φυτεία αποτελούμενη από χίλια τριάντα (1030) δενδρύλλια κάνναβης. ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2 μέτρα καθώς και εντός μεταλλικής συσκευής ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 183 γραμμαρίων.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των δύο δραστών οπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων

Υπενθυμίζεται ότι χτες έγινε σύλληψη ατόμου στο Ρέθυμνο για φυτεία που είχε επίσης στα Ασκύφου, αλλά αναζητούνταν αρκετούς μήνες.

Κι άλλες φωτογραφίες από τη φυτεία στα Σφακιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook