Για όγδοη συνεχή χρόνια διοργανώνεται φέτος στα Χανιά o Διαγωνισμός Μηχανικής, στον οποίο θα λάβουν μέρος φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4/3-5/3 στο κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη Κουνουπιδιανά.

Στους διαγωνισμούς μηχανικής του φοιτητικού συλλόγου BEST, τετραμελής ομάδες φοιτητών χρησιμοποιούν, εξασκούν τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα τους, σε πνεύμα ομαδικότητας προκειμένου να διαγωνιστούν σε 2 τομείς:

1.Case Study​ (Σάββατο 04/03) 
Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να βρουν τη βέλτιστη λύση σε ένα επιχειρησιακό πρόβλημα, δεδομένων συγκεκριμένων συνθηκών χωρίς την χρήση κάποιας άλλης πηγής πληροφοριών πέρα από τα δεδομένα που δίνονται από το πρόβλημα.

2.Team Design (Κυριακή 05/03) 
Αφορά στη δημιουργία μιας κατασκευής με απλά υλικά όπου έμφαση δίνεται στις πρωτότυπες ιδέες, στην αξία της συνεργασίας των μελών της ομάδας καθώς και κατά πόσο ρεαλιστική και εφαρμόσιμη είναι η κατασκευή.

Σε δεδομένες και ισάξιες συνθήκες, οι ομάδες ανταγωνίζονται για τη βέλτιστη δυνατή λύση σε όρους αποδοτικότητας, κόστους και καινοτομίας. 
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εξάσκηση ικανοτήτων, απαραίτητων για ένα ολοκληρωμένο Μηχανικό του αύριο.

Οι δυο νικητήριες ομάδες (μια από κάθε τομέα) , θα συμμετέχουν στον Πανελλαδικό διαγωνισμό Μηχανικής (NBEC, National BEST Engineering Competiton) που θα γίνει στην Αθήνα τον Μάιο. 

Στους νικητές του Πανελλαδικού διαγωνισμού, θα δοθεί η ευκαιρία να δοκιμαστούν στο υψηλότατο επίπεδο των ικανοτήτων τους συμμετέχοντας στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Μηχανικής (EBEC, European BEST Engineering Competition), 
που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Τσεχία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook