Η κατανάλωση δύο ροφημάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε ημερήσια βάση έχει σαν αποτέλεσμα την αδρανοποίηση της αίσθησης της γλυκιάς γεύσης και την αύξηση της επιθυμίας κατανάλωσης γλυκών.

Και αν σας φαίνεται κάτι αρκετά μακρινό, οι έρευνες δείχνουν ότι ένας μήνας συστηματικής κατανάλωσης είναι αρκετός για να επηρεάσει σημαντικά την γευστική σας ικανότητα απέναντι στη γλυκιά γεύση.

Όσο μειώνονται τα επίπεδα γευστικής ικανοποίησης, τόσο αυξάνεται η κατανάλωση τροφών που μπορούν να προσφέρουν ευχαρίστηση με τη γλυκιά τους γεύση. Η συχνή κατανάλωση γλυκών και τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μας προσφέρει αρκετές θερμίδες, οδηγεί σε αύξηση βάρους και συμβάλλει στην εμφάνιση της παχυσαρκίας και διαβήτη.

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα