Το Σάββατο στις 8:30 το απόγευμα, τελέσθηκε στον Φρε Αποκορώνου φιλολογικό μνημόσυνο , για τον θανόντα προ έτους συγγραφέα Πάρι Κελαϊδή. Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία πλήθους κόσμου στην πλατεία του χωριού, από φορείς της περιοχής.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ενενηντάχρονος πρώην καθηγητής παιδαγωγικής ακαδημίας δρ. Νικόλαος Πετρουλάκης.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο του, αλλά και στα κείμενα που έγραψαν γι'αυτόν μετά τον θάνατο του,  δημοσιογράφοι και άνθρωποι του πνεύματος στον Κρητικό τύπο, καθώς και το ψήφισμα της ΕΣΗΕΑ της οποίας ήταν μέλος.

Λίγα λόγια για τον Πάρι Κελαϊδή

Ο Πάρις Κελαϊδής  γεννήθηκε το 1931 στο Ρέθυμνο και έζησε στην Αθήνα μέχρι το τέλος του βίου του , Είχε τελειώσει την νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Ο πατέρας του Σταύρος δικηγόρος των Χανίων, τον περίμενε  για να τον διαδεχθεί στο νομικό του γραφείο .

Ο νεαρός Πάρις, όμως ακολούθησε τον δρόμο της καρδιάς του, και έγινε δημοσιογράφος. Δούλεψε σε Αθηναϊκά έντυπα , στο ραδιόφωνο του ΕΙΡ καθώς και στην τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ. Αγάπησε με πάθος τον τόπο καταγωγής του τα Σφακιά ,και θέλησε να τα αναδείξει μέσα από την ιστορική έρευνα και την συγγραφή βιβλίων όπου έφθασαν στον αριθμό 42.

Υπήρξε  επί σειρά ετών διευθυντής της εφημερίδας  «ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ» που εκδίδεται στην Αθήνα και προβάλλει τα θέματα των Σφακίων.