Μια ομάδα ανθρώπων σχημάτισαν μια συλλογική και ανεξάρτητη καλλιτεχνική πρωτοβουλία και πραγματοποιούν μια έκθεση με στόχο τον προβληματισμό πάνω στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και την προσφορά έμπρακτης βοήθειας

“Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα, εκτός αν η πατρίδα είναι μια ιδρωμένη φωνή στο αυτί σου, που λέει φύγε, τρέξε μακριά μου τώρα, δεν ξέρω τι έχω γίνει αλλά ξέρω ότι οπουδήποτε αλλού θα είσαι πιο ασφαλής απ’ ότι εδώ”

Ουαρσαν Σαιρ, Κενυα

Μια ομάδα ανθρώπων σχημάτισαν μια συλλογική και ανεξάρτητη καλλιτεχνική πρωτοβουλία, χωρίς να είναι επαγγελματίες διοργανωτές, ούτε ειδικοί. Στόχος τους είναι να προωθήσουν έναν στοχασμό σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, να εμπνεύσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν συνανθρώπους τους να εμπλακούν, αλλά και πιο πρακτικά, να συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομική βοήθεια, μέσω της διοργάνωσης μιας Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης. 

Η έκθεση που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή και πραγματοποιείται στο Στέκι Μεταναστών Χανίων (Χ. Νταλιάνη, 5) σε εσωτερικό χώρο με τεχνητό φωτισμό, θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 2 Απριλίου. ‘Ωρες προσέλευσης 18.00 – 23.00

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/3 στις 20.00 συναυλία με ανατολίτικη μεσογειακή μουσική από τους Yar Aman.

Είναι μια ευκαιρία για όλους όσους την επισκεφθούν να προβληματιστούν για το προσφυγικό και συνάμα να βοηθήσουν έμπρακτα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο κέντρο στέγασης προσφύγων Athens city plaza (Αθήνα), το οποίο φιλοξενεί περί τα 400 άτομα, στην πλειοψηφία τους οικογένειες. Μέρος των εσόδων θα καλύψει το κόστος της έκθεσης.

Δεν έρχονται στον τόπο μας. Mονάχα φεύγουν από το δικό τους. Κι αν είναι αναγκαία και άδικη, και βίαιη η φυγή, το ίδιο είναι και ο ερχομός τους. Σ’ έναν προορισμό που μπορεί να είναι τελικός, μπορεί να ‘ναι απλά ένας σταθμός. 

Κι αν δε μπορούμε να βοηθήσουμε τον ασφαλή τους γυρισμό, μπορούμε τουλάχιστον να κάνουμε αυτό τον ερχομό πιο ανθρώπινο. Γι’ αυτούς που βρήκαν τη δύναμη και τόλμησαν τη φυγή. Γι’ αυτούς που διεκδικούν την επιβίωση, την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια. Γι αυτούς που κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Ας πορευτούμε σ’ αυτόν τον δρόμο μαζί.

Πληροφορίες στο Facebook Event “Μαζί σας ταξιδεύουν τα χρώματα”

Είσοδος ελεύθερη

Λίστα Καλλιτεχνών

Αγγελίδης Χρήστος, Αλεξίου Αλέξης, Αννιτσάκη Μαρία, Βεργαδής Νίκος, Βερυκάκη Όλγα, Ζαχαριάδου Ελένη, Καλογήρου Πέλα, Καρκατσέλης Βασίλης, Καρκούλια Αμαλία, Κιμιώνη Μαίρη, Κορρέ Μαρία, Κουράκη Σοφία, Κουτσουπάκης Στέφανος, Λάζαρης Βαγγέλης, Μαρκαντωνάκης Γιάννης, Μαρτσάκης Στυλιανός, Μαστιχιάδου Λίλη, Μπαγάκη Κατερίνα, Παγωμένος Κώστας, Παπαγιαννάκη Ηλέκτρα, Πετράκης Γιάννης, Πετράκης Χρήστος, Ράμμου Ερμιόνη, Ρούσσος Βαγγέλης, Σερδάκη Αιμιλία, Σημαντηράκη Σπυριδούλα, Σουλακέλλη Νεφέλη, Σούστα Ελένη, Τζεγιαννάκης Γιώργος, Τσιρκινίδης Νίκος, Τσουκάτος Γιάννης, Φραντζεσκάκης Αντώνης, Χατζηαγγέλου Κική, Χριστοδουλάκης Νικόλαος, Marin Javier , Oiry Claire

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook