Η κατανάλωση τόσο του πράσινου όσο και του μαύρου τσαγιού συμβάλλει στην αποφυγή εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση 3 φλιτζανιών τσαγιού σε καθημερινή βάση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου έως και 71% και ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου έως 21%.

Οι ευεργετικές αυτές επιδράσεις οφείλονται στο ότι το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες καταστέλλουν τη φλεγμονώδη διαδικασία που σχετίζεται με την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου.

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα