Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών του Δ. Πλατανιά «Ιάρδανος» και ο Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χανίων «ΠΡΟ.Τ.Α.» συνδιοργανώνουν εθελοντική δράση με την Τροχαία Χανίων, στο  Δήμο Πλατανιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Πλατανιά, από την Παρασκευή 5 Μαΐου έως  την Παρασκευή 12 Μαΐου.

Η ως άνω εκδήλωση γίνεται με την ευγενική χορηγία της Κρητικής Ζυθοποιίας- Μπύρα Χάρμα.
Σκοπός της ΔΡΑΣΗΣ αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή μετακίνηση και διάσχιση των διαβάσεων από τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους, η ευαισθητοποίηση των οδηγών για ασφαλή οδήγηση, η υπενθύμιση τήρησης  του Κ.Ο.Κ σε ότι αφορά τις διαβάσεις πεζών και το όριο ταχύτητας,  η αποφυγή ταυτόχρονης χρήσης αλκοόλ και οδήγησης, η εκπαίδευση των μαθητών και η απόκτηση κυκλοφοριακής συνείδησης καθώς και η ενημέρωσης τους για  τα δικαιώματα τους αλλά και τις υποχρεώσεις τους ως  πεζοί σήμερα και μελλοντικοί οδηγοί αύριο.
Η δράση συγκεκριμένα περιλαμβάνει την καθημερινή φύλαξη 3 κεντρικών διαβάσεων στο δήμο Πλατανιά  από εθελοντές και οι ώρες φύλαξης θα είναι από τις 19:00 έως της 20:00 για όλη τη διάρκεια της δράσης. 

Η συμμετοχή του κάθε εθελοντή στη δράση θα είναι μόνο μία ημέρα σε όλο το πρόγραμμα και για 1 ώρα από τις 19:00 έως τις 20:00. Κατά την διάρκεια της παρουσίας των εθελοντών θα υπάρχει τροχονόμος που θα συντονίζει τη διοργάνωση.

Ο κάθε εθελοντής συμμετέχει με δική του ευθύνη, δεσμεύεται να ακολουθήσει τις οδηγίες του αρμόδιου τροχονόμου, να παρακολουθήσει το σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί  πριν τη δράση, για την ασφαλή διεξαγωγή αυτής και  την  ασφάλεια του ίδιου. Οι ανήλικοι εθελοντές επιτρέπεται να συμμετάσχουν μόνο με συνοδεία ενήλικου εθελοντή όπου θα εκτελέσουν τη βάρδια  μαζί.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας  έως την Παρασκευή 28 Απριλίου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)  στα τηλέφωνα:

6982483510 Μιχαλογιαννάκη Μαρία – 6947042475 Χριστοδουλάκη Μαρκέλλα

Τέλος η Κρητική Ζυθοποιία (Μπύρα Χάρμα) θα επιβραβεύσει τους συμμετέχοντες για την εθελοντική τους δράση, με δωρεάν ξενάγηση και γευσιγνωσία στις εγκαταστάσεις της και δωρεάν ξενάγηση για τους ανήλικους εθελοντές θα χορηγηθούν και αναμνηστικά δώρα.

Με εκτίμηση 
Για το Σύλλογο Επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά «ο Ιάρδανος»
Για το Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων «ΠΡΟ.ΤΑ»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook