Συνεδρίασε ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε χθες, Τρίτη 25/04/2017, στη Λότζια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνου Παττακού. Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι φορέων και Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων  και εθελοντικές ομάδες διάσωσης. Τα θέματα που απασχόλησαν το Συντονιστικό ήταν :

1) Ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και  των μέσων του Δήμου για διάθεση και υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην καταστολή υπαίθριων – δασικών πυρκαγιών.

2) Συνεργασία σε τοπικό επίπεδο των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για τη διαχείριση των συνεπειών που προκαλούνται από τις υπαίθριες- δασικές πυρκαγιές.

3) Μέτρα πρόληψης – ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, συγκρότηση ομάδας προσωπικού και εθελοντών του Δήμου, προληπτικοί – αντιπυρικοί έλεγχοι, προγραμματισμός εργασιών προληπτικών καθαρισμών κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων.

4) Παραχώρηση για αξιοποίηση πυροσβεστικού οχήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε αφού δόθηκαν οδηγίες ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου) ενώ η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου με μήνυμα της ενημέρωσε τους πολίτες για τις υπαίθριες – δασικές πυρκαγιές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook