Πρόκειται για την εθελοντική ομάδα του οικισμού του Αγίου Γεωργίου η οποία μάλιστα απαρτίζεται από 13 άτομα έτοιμα, ανά πάσα στιγμή τους ζητηθεί, να βοηθήσουν σε δύσκολες καταστάσεις, κυρίως λόγω καιρού, που θα ανακύψουν στην περιοχή τους.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιώργος Αθανασάκης ήταν εκείνος που κατά την ευρεία σύσκεψη για το σχεδιασμό δράσης και προτεραιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (11/01/2024), ζήτησε από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να συγκροτήσουν εθελοντικές ομάδες.

Ο Άγιος Γεώργιος ανταποκρίθηκε πρώτος και σειρά θα πάρουν οι υπόλοιποι οικισμοί.

Έργο των εθελοντών θα είναι να βοηθούν ηλικιωμένους και γενικότερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όταν προκύπτει ανάγκη, να είναι σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου αλλά και όλα τα εμπλεκόμενα με την Πολιτική Προστασία μέρη για να βάζουν το δικό τους λιθαράκι όταν ο τόπος τους αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω χιονοπτώσεων, έντονων βροχοπτώσεων κτλ.

Σε δήλωση του ο κ. Αθανασάκης συγχαίρει τους πρώτους εθελοντές που πρόθυμα έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας και μέσω αυτής στον ίδιο τον τόπο τους και την κοινωνία του Λασιθίου.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Οροπεδίου: «Ο εθελοντισμός είναι αλληλεγγύη, αγάπη και προσφορά, αξίες που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία και ο ορεινός Δήμος μας».

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Α.Α. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

  1. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  2. ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  3. ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  4. ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
  5. ΠΕΡΒΟΛΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  6. ΠΕΡΒΟΛΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  7. ΠΙΤΑΡΙΔΗΣ ΑΝΤΡΩΝΗΣ
  8. ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  9. ΦΑΝΟΥΡΓΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  10. ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  11. ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
  12. ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  13. ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook