Ασημένιο Βραβείο στην Τ στον διαγωνισμό των Education Business Awards 2017

Tην Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στον Πολυχώρο Αθηναΐς στην Αθήνα, έγινε η βράβευση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης με ασημένιο βραβείο -SILVER AWARD- στον διαγωνισμό των Education Business Awards 2017 στην κατηγορία Δια Βίου Μάθηση. Ο διαγωνισμός Education Business Awards επιβραβεύει τους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς, Δημόσιους και Ιδιωτικούς που συστηματικά επενδύουν και καινοτομούν σε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. 
Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης με τη στήριξη του ΙΚΥ συνεργάστηκε με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Ηρακλείου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αλικαρνασσού σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων-Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig διετής διακρατικής συνεργασίας μεταξύ οργανισμών εκπαίδευσης ενηλίκων από την Β. Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία, το Βέλγιο και την Τουρκία με θέμα «Πώς να γίνεις παππούς ή γιαγιά». 

Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα δημιούργησε ευκαιρίες για 20 ενήλικες ηλικίας  50 +  με ή  χωρίς τη βασική εκπαίδευση, με ή χωρίς εγγόνια, ώστε να τους δοθούν κίνητρα για να αποκτήσουν γνώσεις Αγγλικών, Νέων Τεχνολογιών και δεξιοτήτων χειροτεχνίας, εικαστικών προκειμένου να ενσωματωθούν σε ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον, συμμετέχοντας σε πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες με τους μικρούς μαθητές της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αλικαρνασσού, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο της μη τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης.

Τελικό προϊόν αποτέλεσμα της διαγενεακής επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης των παιδαγωγικών ομάδων όλων των εμπλεκομένων φορέων η δίγλωσση ταινία – κόμικ «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος- Το ταξίδι στο φως» που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των μικρών μαθητών και της ομάδας των ενηλίκων, γιορτάζοντας τα 400 χρόνια από το θάνατό του μεγάλου ζωγράφου, ταινία που απέσπασε ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Δια Βίου Μάθηση.
Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης παρέλαβε το βραβείο η Ευγενία Ψαλτάκη συντονίστρια του ευρωπαϊκού έργου και η Μαρία Δρακάκη και Αργυρώ Βασιλειάδη, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας της ΠΔΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook