Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή τους καλοκαιρινούς μήνες στη σωστή συντήρηση ευπαθών τροφίμων που χρειάζονται ψυγείο όπως είναι το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί, τα αλλαντικά, τα παγωτά, η σοκολάτα κ.α.

Πιθανά σημάδια αλλοίωσης στη συσκευασία θα πρέπει να σας αποτρέπουν από την αγορά τους. Η παραμονή ευπαθών τροφίμων σε θερμοκρασία περιβάλλοντος το καλοκαίρι μπορεί να προκαλέσει την αλλοίωσή τους και να τα καταστήσει ακατάλληλα προς κατανάλωση, γι’ αυτό πρέπει να φροντίζεται για την ταχύτερη αποθήκευσή τους στο ψυγείο μετά την αγορά τους.

Τρόφιμα με αλλοιωμένη όψη, υφή, οσμή ή γεύση δεν πρέπει να καταναλώνονται.

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα