Στις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό σώμα εν μέσω του καλοκαιριού και του αυξημένου κινδύνου για δασικές πυρκαγιές αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στους συνδικαλιστές Πυροσβέστες, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως «βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές πυρκαγιές και θα πρέπει να είναι προσεκτική η πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

Ο δημοσιογράφος κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει δημόσια πόσα πυροσβεστικά αεροπλάνα μπορούν να πετάξουν. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, από τα 17 αεροσκάφη που διαθέτει η πυροσβεστική, πετάνε μετά βίας τα δέκα!

Ως προς τα ελικόπτερα, η πυροσβεστική διαθέτει τρία ελικόπτερα και χρειάζονται περισσότερα. «Ο υπουργός θα πρέπει να απαντήσει εάν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να αποκτηθούν με ενοίκιο περισσότερα», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

«Ο κ. Τόσκας έχει υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία, να δώσει επίσημες απαντήσεις πόσα είναι τα αεροπλάνα και σε τι κατάσταση βρίσκονται», κατέληξε ο δημοσιογράφος. 

 

newpost.gr
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook