H Toyota παραμένει η πιο καλοπουλημένη μάρκα σε 49 χώρες και μάλιστα μακράν του ανταγωνισμού της.

Το 2016, η Volkswagen πήρε τα σκήπτρα του μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων από την Toyota. Αλλά μια βαθύτερη ανάλυση των στοιχείων αναδεικνύει και μια διαφορετική ανάγνωση.

Και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι για την ίδια χρονιά η Toyota παραμένει η πιο καλοπουλημένη μάρκα σε 49 χώρες και μάλιστα μακράν του ανταγωνισμού της.

Από τη διαφάνεια που έδωσε στη δημοσιότητα η Regtransfers στη Βρετανία, μπορούμε να δούμε ότι η Toyota έχει δέσει πισθάγκωνα αγορές-κλειδιά σε όλον τον κόσμο, περιλαμβανομένων της Νοτίου Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Ως εκ τούτου, βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των πωλήσεων σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη, τα ΗΑΕ, η Ανγκόλα, η Τανζανία, η Ουγκάντα ή η Κόστα Ρίκα, χωρίς να ξεχνάμε ότι και στη χώρα μας η Toyota παραμένει εδώ και χρόνια η top selling εταιρεία.

Σε αγορές όπως οι παραπάνω, η Volkswagen έρχεται δεύτερη και σε απόσταση, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Κροατία και η Λευκορωσία.

Στην τρίτη θέση έρχεται να πλασαριστεί η Ford, με το Μπλε Οβάλ να δηλώνει το παρών στην κορυφή των πωλήσεων στις αγορές-κλειδιά των ΗΠΑ, Καναδά και Νέας Ζηλανδίας. Τέταρτη η Renault και η Skoda με πρωτιές σε έξι χώρες, με την Dacia και τη FIAT να ακολουθούν με πρωτιά σε τέσσερις χώρες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook