Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:20 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Φραγκοκάστελου στα Σφακιά.

Η φωτιά που απείλησε σπίτια και τουριστικές επιχειρήσεις ξέσπασε 200 μέτρα από  το κάστρο και στην κατάσβεση της συνέβαλαν 7 οχήματα με 12 πυροσβέστες καθώς και κάτοικοι της περιοχής που χρησιμοποίησαν ακόμα  και τα γεωργικά τους μηχανήματα, καθώς η φωτιά κινούνταν απειλητικά προς της κατοικημένη περιοχή.  

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε λίγο πριν τις 5 το πρωί, ενώ μεγάλη ήταν και η αναστάτωση που προκλήθηκε στους ξένους επισκέπτες καθώς η φωτιά είχε φθάσει κάποια στιγμή πολύ κοντά στα τουριστικά καταλύματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά κατέκαψε  περιστέρα από 5 στρέμματα χορτολιβαδικής και 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά διενεργεί του Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί οτι πολλά είναι  τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής, με αφορμή και την νυχτερινή πυρκαγιά, καθώς το πλησιέστερο πυροσβεστικό όχημα στο Φραγκοκάστελο  απέχει περισσότερο από 45 λεπτά με αποτέλεσμα, ένας πλέον τουριστικός προορισμός με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους να παραμένει ουσιαστικά απροστάτευτος.

Σημειώνεται δε, οτι πάγιο αίτημα του δήμου Σφακίων είναι η δημιουργία Πυροσβεστικού σταθμού (όπως αυτός στις Βρύσες) καθώς δεν υπάρχει κανείς στα Νότια των Χανίων και του Ρεθύμνου. Δηλαδή ο σταθμός αυτός θα μπορεί να καλύπτει απο τα Σφακιά μέχρι και στην Πρέβελη.
Όμως ενώ και απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων είχε υποστηριχθεί το αίτημα, απορρίφθηκε απο τα κεντρικά με την αιτιολογία πως η περιοχή καλύπτεται απο την διασπορά των πυροσβεστικών οχημάτων (δηλαδή απο την στάθμευση ενός οχήματος στην περιοχή) .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook