Αρχίζει εκ νέου η έρευνα για την εξαφανισμένη πτήση ΜΗ370

Σε συμφωνία με αμερικανική εταιρεία κατέληξε η Μαλαισία, για την επανέναρξη των ερευνών για την πτήση MH370, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το 2014 με 239 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το BBC, η κυβέρνηση της χώρας αποδέχθηκε πρόταση της Ocean Infinity, εταιρείας με έδρα το Τέξας, και η συμφωνία προβλέπει να μην υπάρξει καμία αμοιβή εφόσον δεν βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Η εξαφάνιση της πτήσης παραμένει εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια μυστήριο. Το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014 ενώ πετούσε μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ και Πεκίνου, με 239 επιβαίνοντες.

Η τεράστια έρευνα που ακολούθησε «χτένισε» 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το κόστος της εκτιμάται στα 133 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ιανουάριο ανεστάλη.

Η Ocean Infinity δεν έχει αποκαλύψει στοιχεία για το πιθανό κόστος της νέας έρευνας. Θα επικεντρωθεί ωστόσο σε έκταση 25.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία θεωρείται «μεγάλη» η πιθανότητα να βρίσκονται τα συντρίμμια.

Η συμφωνία σημαίνει πως η εταιρεία αναλαμβάνει το οικονομικό ρίσκο του εντοπισμού και της ανέλκυσης του αεροσκάφους και εφόσον η προσπάθεια ευοδωθεί παίρνει ποσοστό της αξίας του, συνήθως 80 ή 90%.

Στην πτήση MH370 επέβαιναν ταξιδιώτες και πλήρωμα από 14 χώρες, αν και οι περισσότεροι ήταν από Κίνα και Μαλαισία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook