Δείτε νέο σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που παρέσυρε δεκάδες πεζούς, με 95 χλμ/ώρα 

Στη φυλακή χωρίς δυνατότητα καταβολής εγγύησης θα παραμείνει για δύο μήνες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της, η 20χρονη Αλιόνα Ζαΐτσεβα, η οποία σκόρπισε τον θάνατο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, παραβιάζοντας έναν φωτεινό σηματοδότη και πέφτοντας με υψηλή ταχύτητα πάνω σε δεκάδες πεζούς σε κεντρικό δρόμο του Χάρκοβο. 

Η 20χρονη κοπέλα, κόρη ενός εκατομμυριούχου που δραστηριοποιείται στον τομέα της Ενέργειας, ξέσπασε σε κλάματα ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου. 

Λίγο νωρίτερα, πριν την έναρξη της διαδικασίας είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους: «Λυπάμαι για αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε και που υποφέρουν τόσοι άνθρωποι. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Ελπίζω οι οικογένειες των θυμάτων να επιτρέψουν στους γονείς μου να τους βοηθήσουν, γιατί πραγματικά τους συνέβη ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να τους συμβεί. Η σκέψη μου είναι μαζί τους». 

 

 

Η δικηγόρος της Γιούλα Κοζίρ (η οποία έχει υπάρξει συνήγορος πάμπλουτων επιχειρηματιών που κατηγορούνται για διαφθορά) είχε ζητήσει η πελάτισσά της να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ωστόσο το αίτημά της απορρίφθηκε λόγω του «υψηλού κινδύνου να διαφύγει από τη χώρα» χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του πατέρα της. 

Τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση είναι ότι η 20χρονη φαίνεται πως είχε κάνει χρήση κάνναβης πριν από το ολέθριο δυστύχημα (χωρίς ωστόσο να έχει πιει αλκοόλ) όπως και το ότι είχε στο ενεργητικό της οκτώ κλήσεις την περασμένη διετία για παραβίαση του ΚΟΚ, οι τέσσερις για υπερβολική ταχύτητα. 

Το γεγονός ότι η κοπέλα είχε «ιστορικό» ανεύθυνης συμπεριφοράς στο δρόμο είχε προσπαθήσει να αρνηθεί ο πατέρας της, Βασίλι Ζαΐτσεφ λέγοντας ότι η κόρη του ποτέ δεν είχε λάβει κλήση και προσπαθώντας να ρίξει την ευθύνη στον οδηγό του άλλου αμαξιού, που ωστόσο είχε περάσει κανονικά με πράσινο. 

Η τοπική αστυνομία πιστεύει ότι η κοπέλα «έκανε κόντρες» με ένα άλλο αυτοκίνητο, τρέχοντας με διπλάσια από την επιτρεπόμενη ταχύτητα στους δρόμους του Χάρκοβο, όταν παραβίασε το κόκκινο, συγκρούστηκε με ένα αμάξι και έπεσε πάνω σε δεκάδες πολίτες, σκοτώνοντας ακαριαία πέντε. 

Στο νοσοκομείο παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση από τους 12 τραυματίες, τρεις εκ των οποίων (μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα) παραμένουν σε κώμα. 

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook