Η 1η ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη  και θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 22:00.

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση και χαρά καθώς, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας της Κρήτης, η οποία βρίσκεται στην οδό Σπιναλόγκας, αριθμός  1.

Η 1η ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη  και θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 22:00.

Η ίδρυση και λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας έρχεται για να καλύψει μια από τις κρισιμότερες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αυτή της ύπαρξης ενός οργανωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.  Αυτό το έλλειμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτέλεσε, από την ίδρυσή του, το πιο αδύναμο σημείο του Ε.Σ.Υ. και  συνέβαλλε καθοριστικά στο να διαιωνιστούν και να γιγαντωθούν οι βασικές παθογένειες και στρεβλώσεις του ελληνικού Συστήματος Υγείας, όπως ο νοσοκομειοκεντρικός και ιατροκεντρικός χαρακτήρας του και η ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη και την αγωγή υγείας.  

Η κάλυψη αυτού του κενού τέθηκε εξαρχής ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Η λειτουργία των ΤΟ.Μ.Υ. σηματοδοτεί την παροχή δωρεάν, καθολικής, κατάλληλης, αποτελεσματικής, αποδοτικής, ποιοτικής και ανθρωποκεντρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον πληθυσμό.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook