Το μέλλον του στρατοπέδου Μαρκοπούλου και πώς το οραματίζονται οι Χανιώτες συζήτησαν σήμερα μέλη της πρωτοβουλίας Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Η Πρωτοβουλία η οποία από το 2006 έχει αναπτύξη δράση για το θέμα, μένει σταθερή στην άποψή της να παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου στη χανιώτικη κοινωνία το στρατόπεδο και να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.

Πάντως μετά και την τελευταία εξέλιξη, κατά την οποία έγινε γνωστό ότι η εξαγγελθείσα από τον πρωθυπουργό παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, συνεπάγεται ανταλλαγή του οικοπέδου με άλλο οικόπεδο του δήμου Χανίων, μέλη της πρωτοβουλίας τόνισαν ότι ζητούν η παραχώρηση να γίνει χωρίς ανταλλάγματα. Αυτό ωστόσο, ήταν ένα από τα θέματα προς συζήτηση στην ανοιχτή συνάντηση.

Πάντως όπως είπε ο Γιάννης Τσουκάτος εκ μέρους πρωτοβουλίας Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου:

“Καλέσαμε την ανοιχτή αυτή συνέλευση Στόχος είναι να συζητήσουμε την επόμενη ημέρα για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου. Θέλουμε να πάμε πιο μπροστά από τις εξελίξεις. Θέλουμε να συζητήσουμε πώς θέλουμε εμείς να γίνει το στρατόπεδο όταν παραχωρηθεί στον δήμο, χώρος πρασίνου; αθλητισμού; τι; Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουν και οι δημότες. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί η γνώμη των δημοτών και της γειτονιάς. Έχουμε δει να γίνονται πολεοδομήσεις επί Βιρβιδάκη, έχουμε δει να μην γίνεται τίποτα επί Σκουλάκη, έχουμε δει να συζητιέται ανταλλαγή του χώρου του στρατοπέδου με άλλο χώρο στο Ακρωτήρι επί Βάμβουκα. Αυτό το τελευταίο μας ξάφνιασε γιατί ο πρωθυπουργός κατέβηκε στην Κρήτη και είπε “παραχωρούμε” το στρατόπεδο, ξεκάθαρα. Αυτό θέλουμε και εμείς. Δεν μπορείς από τη μια μεριά να ακούς τον πρωθυπουργό της χώρας να λέει ότι το στρατόπεδο παραχωρείται και την επόμενη μέρα σε ξαφνική επίσκεψη στρατιωτικών, εκπροσώπων του Υπ. Εθνικής Άμυνας να μαθαίνουμε ότι τίποτα δεν παραχωρείται τζάμπα από τον δήμαρχο. Θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιβεβαιώσουν την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του 2009 που λέει ότι ζητάμε το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου στον δήμο Χανίων και προσθέτουμε εμείς να γίνει χώρος πρασίνου. Αυτό έχει ανάγκη η πόλη. Δεν πρέπει κατά τη γνώμη μας να υπάρχει ανταλλαγή του στρατοπέδου Μαρκοπούλου με οποιαδήποτε άλλη περιουσία του δήμου Χανίων.

Από την πλευρά του ο Σήφης Χιωτάκης από την Πρωτοβουλία Χανιωτών δήλωσε:

“Η θέση της Πρωτοβουλίας παραμένει ίδια, ότι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου το οποίο είναι ανενεργό να παραδοθεί στον φυσικό του ιδιοκτήτη, άνευ ανταλλαγμάτων γιατί ο νομός Χανιών έχει δώσει πολλά ανταλλάγματα, έχουμε δώσει αέρα, γη και θάλασσα όχι μόνο στα ελληνικά στρατεύματα αλλά και στο ΝΑΤΟ. Η θέση της Πρωτοβουλίας σαφώς και είναι το στρατόπεδο αυτό για το οποίο δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας το Υπ. Εθνικής Άμυνας, να το παραχωρήσει όπως το έκανε παλαιότερα επί Μεϊμαράκη και το έδινε για 40 χρόνια, να το παραχωρήσει στον δήμο έστω χωρίς ανταλλάγματα.” 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook