Στην κριτική που δέχτηκε για «διγλωσσία» ως προς το ζήτημα δημιουργίας χώρου στάθμευσης εντός του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, έδωσε σήμερα απάντηση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Το θέμα έφερε με ερώτησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χαράλαμπος Λουτσέτης, ο οποίος με φόντο την ανακοίνωση των δικηγόρων των κατοίκων που είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μη συνεχιστούν οι εργασίες που εκτελούνται εντός του στρατοπέδου, κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι άλλα υποστηρίζει δημόσια και άλλα ισχυρίζεται στο δικαστηρίο.

Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση των δικηγόρων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Σημανδηράκης: «δήλωσε ρητά στον Δικαστή ότι ο Δήμος ούτε σκόπευε ούτε σκοπεύει να προχωρήσει σε χρήση του χώρου του τ. Στρατοπέδου σαν τέτοιου στάθμευσης οχημάτων και ότι οι αιτούντες απομόνωσαν μία φράση του από παλαιότερη δήλωσή του και την επισείουν σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων»

Ο δήμαρχος Χανίων, ανέφερε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ότι ο ίδιος, σε ερώτηση του δικαστηρίου αν εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης πάρκινγκ, απάντησε πως όχι δε γίνονται τέτοιες εργασίες καθώς «δεν ασφαλτοστρώνουμε, δε διαγραμμίζουμε δε βάζουμε σημάνσεις». Σε επόμενη ερώτηση του δικαστηρίου αν στο μέλλον σχεδιάζεται να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης ο κ. Σημανδηράκης είπε πως ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι «αν θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης θα γίνει μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook