Το καλύτερο μαγείρεμα που μπορείς να κάνεις με σκορπίνα είναι η ψαρόσουπα.

Υλικά

2 σκορπιοί (1½ κιλό περίπου ο καθένας), καθαρισμένοι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μέτρια καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά) καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
4 κλωνάρια σέλινο κομμένα στα 3 (και τα κοτσάνια)
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή που χωράει και τα 2 ψάρια βάζουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Ρίχνουμε μετά το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Μετά απλώνουμε στην κατσαρόλα τις ροδέλες του καρότου και το σέλινο και πάνω από αυτά ακουμπάμε τα ψάρια.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, 1½ λίτρο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 20 - 22 λεπτά. Βγάζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε πιατέλα, καθαρίζουμε τα ψαχνά και τα κρατάμε στην άκρη. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό.

Αν θέλουμε μπορούμε είτε να σερβίρουμε τα ψαχνά μέσα στη σούπα και να προσθέσουμε τα λαχανικά στο ζουμί ή να σερβίρουμε πρώτα το ζωμό και ξεχωριστά το ψάρι με τα λαχανικά.

gastronomos.gr