Συλλαλητήριο πραγματοποίησε χθες το ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο για το πολυνομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του:

“Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το χθεσινό συλλαλητήριο στη Πλατεία Ελευθερίας όπου πλήθος κόσμου έδωσε ηχηρή απάντηση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη ΝΔ και στα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου για το  πολυνομοσχέδιο-φωτιά που ήρθε προς ψήφιση στη βουλή.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πλήθος σωματείων και επιτροπών αγώνα από κλάδους, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Βρύσαλης Δημήτρης. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στους δρόμους του κέντρου του Ηρακλείου που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες φώναζαν συνθήματα όπως «Όπλο των εργατών η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» «κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιός, όλοι στον αγώνα κανείς συμβιβασμός»  δίνοντας βροντερό παλμό.

Η απάντηση που έδωσαν χθες οι εργαζόμενοι, σαν συνέχεια των αγώνων όλου του προηγούμενου διαστήματος και της απεργίας στις 12 Γενάρη, δείχνει ότι η Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν κατ΄ εντολή του μεγάλου κεφαλαίου δε θα μείνουν σε χλωρό κλαρί και ότι δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα με το λαό.

Δόθηκε επίσης απάντηση στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΣ ΕΚΗ) που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στην υλοποίηση όλης της αντεργατικής πολιτικής, ως γνήσιοι υπερασπιστές των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεων.

Είναι ενδεικτική στη πόλη μας, για άλλη μία φορά, η γύμνια των συγκεντρώσεων που διοργανώνει η πλειοψηφία του ΕΚΗ που δεν μπορεί να πείσει μια χούφτα ανθρώπους να τους ακολουθήσουν. Αυτή η ένδεια έχει να κάνει με τη στρατηγική πολιτική σύμπλευση και συμφωνία της πλειοψηφίας του ΕΚΗ με τις Κυβερνητικές επιλογές στην εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου, παρά τις αντικυβερνητικές κορώνες. Για του λόγου το αληθές λίγες ώρες πριν τη … συγκέντρωση στο ΕΚΗ, ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς δήλωνε ξεδιάντροπα σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια για το ωράριο στο εμπόριο ότι θα συζητούσε τη διεύρυνση του ωραρίου για τους “τουριστικούς δήμους” αν υπάρξουν κάποιες “προϋποθέσεις”!!! Αντίστοιχα για τις λειτουργία τις Κυριακές δε δήλωσε αντίθετος, αλλά μόνο ότι δεν συνοδεύτηκαν από αύξηση της απασχόλησης… Να γιατί οι εργάτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Γιατί και αυτοί την έχουν γυρίσει στους εργάτες εδώ και χρόνια.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα! Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και να οργανώσουν την πάλη τους και να εξυγιάνουν τα σωματεία, πετώντας έξω τα φερέφωνα της εργοδοσίας.

Επόμενος σταθμός αποτελεί η σύσκεψη σωματείων και λαϊκών επιτροπών, την Τετάρτη 24 Γενάρη 7μμ στο ΕΚΗ, για την προστασία των λαϊκών οικογενειών από τους πλειστηριασμούς.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook