Μια συγκινητική ιστορία διηγείται ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων μιας Χανιώτισσας που αρνείτο να πάει στο γηροκομείο για να μην αφήσει στους πέντε δρόμους τον σκύλο της.

Δείτε τη δημοσίευση που έκανε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων:

“Πριν μερικές μέρες επικοινώνησε με το σύλλογο μας μια κυρία και μας ενημέρωσε ότι μια 97χρονη συμπολίτης μας που διαμένει στον Κουμπέ, έπρεπε να μεταφερθεί στο γηροκομείο γιατί δεν έχει κανέναν συγγενή να τη φροντίσει και η κατάσταση της υγείας της απαιτεί φροντίδα.

Η ηλικιωμένη όμως,αρνιόταν να πάει,γιατί δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον Όσκαρ,τον 22χρονο πιστό της φίλο που δεν τον δεχόταν στο γηροκομείο,παρά μόνο αν βρισκόταν μια καλή λύση για το ζώο.

Ούτως ή άλλως ήταν στενοχωρημένη γιατί τον τελευταίο χρόνο με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει,ο  «μπερμπάντης» Όσκαρ,ήταν συνεχώς δεμένος στην αυλή,αφού δεν μπορούσε να τον φροντίσει και αυτό ήταν κάτι που την «έκαιγε».

Τον Όσκαρ τον είχε πάει στο σπίτι ο σύζυγός της,τον είχε βρει στην περιοχή του Ναυστάθμου όταν ήταν κουτάβι,και από τότε ήταν ο πιστός της φίλος.

Η λύση βρέθηκε μέσω στης Ελισσάβετ Ηλιάκη-προέδρου του συλλόγου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ-αφού ένα φιλικό της ζευγάρι,συγκινήθηκε από την περίπτωση του Όσκαρ και αποφάσισε να τον υιοθετήσει,ώστε να περάσει ήρεμα και με αγάπη τον χρόνο που του απομένει.

Όταν η κα Ηλιάκη πήγε να τον παραλάβει,ο Όσκαρ έκανε και τσαχπινιές,αφού γρύλιζε και της έδειχνε τα …δύο δόντια που του έχουν απομείνει,ενώ η ηλικιωμένη της έδινε χίλιες ευχές που ο ‘Οσκαρ δε θα παραμείνει στο δρόμο και θα έχει την κατάλληλη φροντίδα.

Με υπομονή μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο και το ίδιο απόγευμα έκάνε την πρώτη του βόλτα,στην οποία ανταποκρίθηκε πολύ καλά,συνεχίζει όμως να παραμένει επιφυλακτικός.Είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση με δεδομένη την προχωρημένη ηλικία του.

Μαθήματα φιλοζωίας από έναν ηλικιωμένο άνθρωπο,που του ευχόμαστε τα καλύτερα,ενώ στον αντίποδα βρίσκονται όλοι αυτοί που εγκαταλείπουν τα ζώα τους με αξιοθαύμαστη ευκολία και πλήθος δικαιολογιών.

Δείτε σήμερα τον ‘Οσκαρ στο βίντεο που κοινοποίησε η νέα του «μαμά»,η Clare, στην ομάδα  The Souda Shelter Project.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook