Ανακοίνωση απο τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Oικοδόμων, εργαζομένων στα Tροφιμα Ποτα, στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, στον Επισιτισμό, οι συνταξιουχοι ΙΚΑ ν.Χανίων.

“Καταδικάζουμε τη ματαίωση των μαθημάτων της Αλβανικής γλώσσας σε απογευματινά τμήματα στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματική στόχευση: τον αποκλεισμό των παιδιών από το να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα λόγω της καταγωγής τους. 

Η πράξη αυτή ρίχνει το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης που διαπλάθονται οι νεανικές συνειδήσεις. Το δημόσιο σχολείο αγκαλιάζει όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις. Πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από προκαταλήψεις, ρατσιστική αντιμετώπιση και ξενοφοβικά σύνδρομα. 

Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συλλογικά αποφάσισαν τη συνέχιση της διεξαγωγής των μαθημάτων της αλβανικής γλώσσας υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των παιδιών στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας.

Διεκδικούμε από το υπουργείο Παιδείας και τη δημοτική αρχή την κάλυψη όλων των αναγκών σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού που θα διασφαλίζουν το δικαίωμα των παιδιών, οποιασδήποτε κοινότητας αλλοδαπών να μαθαίνουν στα παιδιά τους τη γλώσσα τους.

Καλούμε όλα τα μέλη των σωματείων μας και όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας να υποδεχτούμε μαζικά την επανέναρξη των μαθημάτων της αλβανικής γλώσσας και τους μαθητές που θα συμμετέχουν στα εν λόγω τμήματα την Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 5:30 το απόγευμα στον χώρο του Γυμνασίου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook