Παντελώς αθώος και ο κατηγορούμενος για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του τότε δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη

Μετά από ακροαματική διαδικασία η οποία διήρκεσε περίπου δύο μήνες,  ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στα Χανιά, η δίκη – μαμούθ των 82 κρητικών οι οποίοι κατηγορούντο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και για πολλά επιμέρους αδικήματα.

Το Δικαστήριο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ  αποφάνθηκε ατομικά για τον καθέναν σε ότι αφορά στις άλλες επιμέρους κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν ποινές λίγων μηνών έως 30 ετών, αλλά όλες είναι με αναστολή έως ότου γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Αρκετοί κρίθηκαν αθώοι και για τις επιμέρους κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και ένας ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του τότε δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος αθωώθηκε όχι μόνο για την συγκεκριμένη κατηγορία αλλά και για άλλα επιμέρους αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook