Ακόμα και στο έως τώρα προνομιακό της, επικοινωνιακό επίπεδο τα πράγματα τον τελευταίο καιρό πάνε για την κυβέρνηση από το κακό στο χειρότερο. Μπορεί τα προβλήματα όπως δείχνουν τα στοιχεία των αναγκαστικών κατασχέσεων για χρέη στο δημόσιο καθημερινά να αυξάνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εκμεταλλευόμενος και τη θέληση των ευρωπαίων να σταματήσουν να ασχολούνται με την Ελλάδα προπαγανδίζει μια εικόνα σταθερότητας και εμφανούς όπως λέει βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

Για να το θέσουμε διαφορετικά, τον Αύγουστο τα μνημόνια τελειώνουν και κατά τον πρωθυπουργό θα ξαναπάρουμε τα κλειδιά του χρηματοκιβώτιου, κατά τον κ. Τσακαλώτο θα λύσουμε τα προβλήματα μας και ίδιος  θα μετατραπεί στον πιο ασήμαντο υπουργό ή κατά τον κ. Φλαμπουράρη «μετά τον Αύγουστο θα ανοίξουν οι κάνουλες». Η αλήθεια είναι πως ειδικά μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, τα πράγματα ακόμα και στο επικοινωνιακό παιχνίδι δυσκολεύουν.

Η Ελλάδα εκτός της οικονομικής κρίσης έχει τεράστια μέτωπα ανοιχτά τα οποία σαν κοινό παρανομαστή έχουν την Τουρκία. Στο θέμα των Σκοπίων, στο Αιγαίο, στην Κύπρο οι Τούρκοι συνεχώς δημιουργούν προβλήματα. Ίσως στην κυβέρνηση σκέφτηκαν πως αν βγάζαμε τον πρόεδρο Ερντογάν από την διεθνή απομόνωση, που με ευθύνη του έχει περιέλθει, θα μας έκανε τη χάρη να φανεί διαλλακτικότερος στις μεταξύ μας εκκρεμότητες.

Για να μην του χαλάσουν τη διάθεση, «εξαφάνισαν» τις μέρες της επίσκεψης από την Αθήνα τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, τον άνθρωπο που υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο τους προέδρους Ομπάμα και Πούτιν. Προφανώς οι υπολογισμοί που έγιναν ήταν λάθος με μοναδικό ενθύμιο τον πρωτοφανή διάλογο στο προεδρικό μέγαρο. Επόμενη στάση στη διεθνή σκηνή, Σκόπια. Θέμα αβανταδόρικο για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού χωρίς κόστος (δεν αφορά το στενό εκλογικό του κοινό και ΠΑΣΟΚ με ΝΔ δεν θα έφερναν σοβαρές αντιρρήσεις) θα πουλούσε εκδούλευση στο διεθνή παράγοντα. Εδώ ο λάθος υπολογισμός ήταν η… αύξηση του στοιχήματος.

Δεν τους έφτανε η δόξα, θέλησαν να διαλύσουν και τον αντίπαλο, προσδοκώντας σε ίδρυση νέου δεξιού κόμματος. Η ΝΔ δεν έπεσε στην παγίδα, στην οποία μοιραία έπεσε η κυβέρνηση. Τρίτη και φαρμακερή η προανακριτική για τα φάρμακα, αφού τόσο η επιλογή των «κατηγορούμενων» όσο ο τραγέλαφος των κουκουλωμένων μαρτύρων εκμηδένισαν τις πιθανότητες διαλεύκανσης ενός πραγματικού σκανδάλου. Η άρνηση παραπομπής των υπευθύνων υπουργών της  περιόδου μετά το 2015 ήρθε να πείσει και τους πιο δύσπιστους για τον πραγματικό στόχο.

Ο συμπολίτης στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης απέχει πολύ από τον απόστρατο παραμυθά που αποζητά την προσοχή. Άνθρωπος χαμηλών τόνων και δωρικού λόγου που ακολουθεί την παλιά κρητική διδαχή: Μίλα λίγο και ξέρε τι λες. Τα όσα είπε για το περιστατικό στον Έβρο δείχνουν ποιοτική αναβάθμιση από μέρους της Τουρκίας σε αυτό που σε ανύποπτο χρόνο ο αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι φοβάται: την αθέλητη κλιμάκωση. Όπως είπε ο στρατηγός, τώρα μπλέξαμε…  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook