Ενεργός ο ρόλος της αμερικανικής βάσης στην επίθεση κατά της Συρίας

Δεκάδες πτήσεις μεγάλων αεροσκαφών, μεταγωγικών και ανεφοδιαστικών, πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται πριν και μετά την επίθεση κατά της Συρίας από δυνάμεις των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας.

Στην ενεργοποίηση αυτή των πολεμικών δυνάμεων τόσο η βάση Σιτρονέλλα της Ιταλίας, όσο και η βάση της Σούδας στην Κρήτη, είχαν και προς το παρόν έχουν ρόλο ανεφοδιασμού και επιτήρησης.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το ItaMilRadar από την βάση Αμερικανικής Ευκολίας στο αεροδρόμιο Χανίων  απογειώθηκε ένα αεροσκάφος  McDonnel Douglas KC-10A της USAF το οποίο πραγματοποίησε αποστολή ανεφοδιασμού μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

Επίσης χθες Παρασκευή, ένα αεροσκάφος επιτήρησης – αναγνώρισης Dash 8 Q200 το οποίο εκτελεί περιπολίες στην Λιβύη απογειώθηκε απο την βάση της Σούδας και πραγματοποίησε μια περίεργη πτήση γύρω απο την Γαύδο.

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη ένα ίδιο αεροσκάφος επιτήρησης, προερχόμενο απο την Λιβύη αντί για την βάση της Σούδας, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook