φωτο αρχείου

Τελευταία ενημέρωση 18:20

Στάση στην αμερικανική βάση στο αεροδρόμιο Χανίων φαίνεται πως έκανε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 5/11 το κυβερνητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ Boeing C-32A που μεταφέρει τον υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Προερχόμενο από την Κύπρο όπου είχε έκτακτη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη το αεροσκάφος κατεγράφη από το Flightradar 24 να πετά προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ μετά από λίγο «χάθηκε» το ίχνος του από την εφαρμογή καθώς προσγειώθηκε στον χώρο της βάσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε γίνει γνωστό ο κ. Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάση του αεροσκάφους στα Χανιά ήταν αναγκαία καθώς η Τουρκία δεν επιτρέπει απευθείας πτήσεις από αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ήδη το Boeing C-32A απογειώθηκε από τα Χανιά με προορισμό την Άγκυρα.

Δείτε τις καταγραφές απο το Flight Randar

Νωρίτερα ο Άντονι Μπλίνκεν είχε συναντήσεις στην Δυτ. Όχθη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπας και αργά το μεσημέρι το Boeing C-32με τον επικεφαλής του State Department προσγειώθηκε στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook