Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τους δύο οι οποίοι πραγματοποίησαν την ληστεία με πρωτοφανή σκληρότητα σε βάρος του ηλικιωμένου ζευγαριού

Ένοχοι για την κατηγορία της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, κρίθηκαν οι δύο Αλβανοί, 32 και 36 ετών οι οποίοι είχαν συλληφθεί μόλις λίγες ημέρες μετά την ληστεία που πραγματοποίησαν στις 16 Ιανουαρίου 2017 σε βάρος ενός ζευγαριού ηλικιωμένων 88 και 81 ετών στον Φουρνέ στα Χανιά.

Το Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά το οποίο εκδίκασε την υπόθεση χθες, Τετάρτη, τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, παρά του ότι δεν κρίθηκαν ως ένοχοι για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί άμεσα από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και όπως είχε αναφερθεί στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι δύο Αλβανοί δράστες της ληστείας , είχαν σχεδιάσει πολύ καλά την επιχείρηση και ήξεραν πού πάνε καθώς ο ένας απο τους δύο, παλαιότερα, είχε εργαστεί για το ζευγάρι των ηλικιωμένων.

Μάλιστα είχαν κάνει εξονυχιστικό έλεγχο της διαδρομής που θα ακολουθούσαν έτσι ώστε να αποφύγουν τυχόν κάμερες κλειστού κυκλώματος, ενώ στη διαδρομή άλλαξαν ρούχα.

Όμως το λάθος που στάθηκε μοιραίο για αυτούς ήταν το ύφασμα που χρησιμοποίησαν για να φιμώσουν τους ηλικιωμένους, καθώς ένα ίδιο κομμάτι βρέθηκε στο σπίτι του ενός απο τους δύο όταν ακόμη θεωρείτο ως ύποπτος και άρχισε να ξετυλίσσεται η άκρη του νήματος.

Στην διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν τα κοσμήματα που είχαν κλέψει μέσα σε έναν τενεκέ λαδιού τον οποίο θα έπαιρναν μαζί τους αφού είχαν εκδώσει εισιτήρια για να φύγουν απο την Κρήτη.

Όμως εκείνο που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση ήταν πως η  81χρονη γυναίκα, μετά τη ληστεία, αν και ήταν δεμένη, είχε το κουράγιο να ανοίξει το λάπτοπ που υπάρχει στο σπίτι και να επικοινωνήσει μέσω Skype με συγγενείς τους στην Αυστραλία, οι οποίοι ειδοποίησαν και τις αρχές στα Χανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook