Νέες, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μακελειό στο σχολείο του Τέξας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

O 17χρονος δράστης τραγουδούσε «Another one bites the dust», έπαιζε έναν γιαπωνέζικο στρατιωτικό ύμνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειρωνευόταν τα θύματά του την ώρα που τα πυροβολούσε. 

«Γιου χου!», φέρεται να φώναζε ο 17χρονος κάθε φορά που πυροβολούσε έναν μαθητή κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσής του στο Λύκειο της Σάντα Φε, την περασμένη Παρασκευή.

Οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως προκαλούν σοκ για τη ψυχραιμία και την κυνικότητα με την οποία εκτέλεσε το δολοφονικό του σχέδιο ο ανήλικος, αφήνοντας πίσω του οκτώ νεκρούς μαθητές και δύο καθηγητές και τραυματίζοντας άλλα 13 άτομα.
Σύμφωνα με τον μαθητή Κόουλ Ντίξον, ο Δημήτρης Παγουρτζής έπαιζε στο κινητό του έναν γιαπωνέζικο στρατιωτικό ύμνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τραγουδούσε το «Another one bites the dust» των Queen ενώ τρομοκρατούσε τους μαθητές και τους καθηγητές που είχε βάλει στόχο.

Όπως είχε γίνει άλλωστε γνωστό από την πρώτη στιγμή, ο Παγουρτζής φώναξε «έκπληξη!» ενώ ξεκινούσε την επίθεσή του, πυροβολώντας την πόρτα τάξης ενώ ξεκινούσε το μάθημα εικαστικών.

Σε ανάρτησή της στο facebook, η μητέρα μαθήτριας που επιβίωσε της επίθεσης αναφέρει: «Η Ισαμπέλ κάλεσε την αστυνομία και ψυθίριζε στο κινητό της. Της είπαν να κάνει ησυχία και ότι φτάνει βοήθεια. Μετά, ησυχία στο τηλέφωνο. Άκουσαν τον ένοπλο στη διπλανή τάξη να φωνάζε «γιου χου!» και να πυροβολεί και πάλι. Ο ένοπλος επέστρεψε στην τάξη τους και τον άκουσαν να λέει “είσαι νεκρός” και να ακολουθούν νέοι πυροβολισμοί. εκείνη τη στιγμή άρχισαν να χτυπούν κινητά σε όλη την αίθουσα κι εκείνος κορόιδευε τα παιδιά που κρύβονταν σε ντουλάπα, ρωτώντας τα “νομίζεις ότι θέλουν εσένα; θέλεις να έρθεις και να το σηκώσεις;».

Τότε ο Παγουρτζής πυροβόλησε προς τη ντουλάπα τραυματίζοντας θανάσιμα στο στέρνο έναν μαθητή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο 17χρονος παρέμεινε στο χώρο του σχολείου περίπου μισή ώρα, κινούμενος μεταξύ τεσσάρων τάξεων και εξαπολύοντας την άνανδρη επίθεσή του.

Το κίνητρο

Εν τω μεταξύ, αναζητώντας το κίνητρο που όπλισε το χέρι του Δημήτρη Παγουρτζή, εξετάζονται μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ο 17χρονος ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού, όπως κατήγγειλε και ο πατέρας του, ακόμα και από τους προπονητές του στη σχολική ομάδα αμερικάνικου φούτμπολ.

Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ήθελε να εκδικηθεί την 16χρονη Σάνα Φίσερ, ένα κορίτσι το οποίο τον απέρριψε και τον εξευτέλισε δημόσια -σύμφωνα με τη μητέρα της- μια εβδομάδα πριν την επίθεση.

Παρά το ότι η κοπέλα -την οποία και τελικά σκότωσε πρώτη- είχε απορρίψει το αίσθημα του Παγουρτζή εκείνος συνέχιζε πιο επιθετικά να προσπαθεί να την προσεγγίσει, ανέφερε η μητέρα και πρόσθεσε ότι «τελικά τον αντιμετώπισε και τον έφερε σε αμηχανία, δημόσια μέσα στην τάξη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook