Ανοικτός διάλογος με τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης της ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών

«Απέναντι στην ανάγκη για ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση απαντάει με ένα νομοθέτημα που έχει ως πυρήνα την απλή αναλογική, την αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης των ΟΤΑ και, κατά συνέπεια, την πλήρη ακυβερνησία», σημείωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο σύσκεψης με αυτοδιοικητικά στελέχη του Βορείου Τομέα Αθηνών, το απόγευμα της Τρίτης, 22 Μαΐου 2018, στην Κηφισιά.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λ. Αυγενάκης: «Ο κ. Σκουρλέτης προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την Αυτοδιοίκηση. Επιδιώκει το χάος και την αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο το Υπ. Εσωτερικών να πάρει τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις».

Ο Γραμματέας της ΝΔ για μία ακόμα φορά τόνισε πως τα ζητήματα της κατάτμησης της Β’ Αθηνών και της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού είναι αλληλένδετα υποστηρίζοντας ότι: «Η Κυβέρνηση δεν ήθελε ούτε καν να ακούσει για κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Τώρα υιοθετεί την πρόταση αυτή, αλλά αρνείται να δώσει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους. Και αυτό, γιατί φοβάται την ψήφο τους. Την καλούμε λοιπόν να δεχτεί και τις δυο προτάσεις μας. Έτσι ώστε να ψηφιστούν από κοινού και να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές».

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΔ για τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι: «η ΝΔ θέλει μια Αυτοδιοίκηση αυτόνομη και αποτελεσματική, που δίνει πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών (…) Εμείς, πιστεύουμε στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό Κράτος. Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία και όχι στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους. Εμείς δεν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ως περιβάλλον παραπολιτικής και ανίερων συμμαχιών, τη θέλουμε ως μοχλό ανάπτυξης, τη θέλουμε ως πυλώνα Δημοκρατίας».

Η εκδήλωση της ΝΔ στην Κηφισιά αποτέλεσε την έκτη μιας σειράς συσκέψεων στο πλαίσιο του πραγματικού διαλόγου με τα αυτοδιοικητικά στελέχη όλων των βαθμίδων και με τις τοπικές κοινωνίες που ανοίγει η ΝΔ, ενόψει της κυβερνητικής πρότασης που περιλαμβάνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης.  

Μεθαύριο Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αυτοδιοικητικά στελέχη της Ανατολικής Αττικής στο Κορωπί, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συσκέψεις με στόχο την κάλυψη του συνόλου της επικράτειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook