Ο δήμαρχος Αποκορώνου δίνει τελείως διαφορετική εκδοχή για το τι πραγματικά συμβαίνει στο νηπιαγωγείο της Πλάκας

Διαψεύδει πλήρως ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης τις καταγγελίες οτι ο αύλειος χώρος του νηπιαγωγείου της Πλάκας δεν διαθέτει εξώπορτα και τα νήπια κινδυνεύουν από τα οχήματα που χρησιμοποιούν τον χώρο ως πάρκινγκ.

Ο κ. Κουκιανάκης εξήγησε στο flashnews.gr, οτι το νηπιαγωγείο διαθέτει περιφραγμένο χώρο, στον οποίο προαυλίζονται τα 15 νήπια και ο οποίος βρίσκεται σε έκταση του παλαιού σχολείου της Πλάκας.

Πιο συγκεκριμένα, το 30% της έκτασης αυτής ανήκει και χρησιμοποιείται από το νηπιαγωγείο και το υπόλοιπο 70% που παρουσιάζεται στην επίμαχη φωτογραφία γονέων που κατήγγειλλαν για ανευθυνότητα το δήμο, ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο Πλάκας.

Ο δεύτερος αυτός χώρος, χρησιμοποιείται από όλους τους κατοίκους και συχνά λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων αλλά και τα καλοκαιρια “φιλοξενεί” εκδηλώσεις και πανηγύρια του συλλόγου.

Στον χώρο αυτό, ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες, προκάλεσε φθορές σε ένα πρόχειρο πλέγμα που είχε τοποθετηθεί για να ελαττωθεί η είσοδος των οχημάτων, και έτσι μαζί με την εκρίζωση του δέντρου, κατέρρευσε τοιχίο και απομακρύνθηκε το πλέγμα.

Ήδη, όπως διαβεβαίωσε ο κ.Κουκιανάκης έχει παραγγελθεί πόρτα καθώς και η αποκατάσταση του τοιχίου, που στόχο έχει, όχι να προστατεύσει τα νήπια – αφού όπως διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Αποκορώνου,  αυτά προαυλίζονται σε δικό τους χώρο και δεν κινδυνεύουν –  αλλά στο να μη χρησιμοποιείται η έκταση αυτή ως πάρκνγκ.

Αξίζει να σημειωθεί οτι από το πρωί, το Flashnews.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Αποκορώνου για να εξακριβώσει τι ακριβώς συμβαίνει με το νηπιαγωγείο,΄ομως αυτό δεν κατέστη δυνατό παρά μόνο αργά το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook