Γονείς  “σηκώνουν τα χέρια ψηλά” με την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί στο νηπιαγωγείο – Ξένοι που έχουν αγοράσει σπίτια στην περιοχή προσφέρθηκαν να βοηθήσουν αλλά είδαν τι σημαίνει ελληνική γραφειοκρατία

Η εικόνα που βλέπετε στην φωτογραφία δεν είναι από κάποιο υπαίθριο πάρκινγκ αλλά από τον προαύλιο χώρο νηπιαγωγείου στην Πλάκα Αποκορώνου στα Χανιά.

Η αυλή του σχολείου χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης από ντόπιους και τουρίστες, τη στιγμή που ελάχιστα μέτρα πιο μακριά υπάρχουν 15 νήπια τα οποία φοιτούν στο νηπιαγωγείο.

Οι γονείς των παιδιών, εδώ και τρία χρόνια, ανησυχώντας για την ασφάλεια των παιδιών τους, έχουν απευθυνθεί πολλάκις  στη δημοτική αρχή Αποκορώνου για να επιληφθεί του θέματος και να τοποθετηθεί προστατευτική πόρτα στο χώρο.

Και δεν είναι μόνο οι γονείς.

Ως γνωστόν στην Πλάκα διαμένουν αρκετοί ξένοι, κυρίως Γερμανοί, Βρετανοί αλλά και Νορβηγοί που έχουν αγοράσει σπίτια και οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στις μικρές τοπικές κοινωνίες, μαζί και στα προβλήματά τους.

Έτσι και σε αυτήν την περιπτωση, εθελοντές της ομάδας “Φίλοι της Πλάκας και της Αλμυρίδας”, όταν θέλησαν να συνεισφέρουν για την τοποθέτηση πόρτας, η απάντηση που έλαβαν ήταν οτι δεν ήταν αρμόδιοι για ένα τέτοιο έργο και δεν τους επιτράπηκε η προσφορά βοήθειας.

Οπως σημειώνει γονέας που κάνει έκκληση για την επίλυση του προβλήματος ή καλύτερα της πρωτοφανούς παράλειψης:

Τρία χρόνια τώρα ο Δήμος αδιαφορεί και το σχολείο μας παραμένει ΧΩΡΙΣ ΠΌΡΤΑ.  Παρά τις επίμονες προσπάθειες των γονέων και της εκπαιδευτικού, η δημοτική αρχή παραμένει παγερά αδιάφορη, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Επιτρέπει σε τουρίστες και γείτονες να χρησιμοποιούν την αυλή του σχολείου για πάρκινγκ, την ώρα που βρίσκονται μέσα 15 νήπια. Αδιαφορεί για το αν χρειάζονται κλάσματα του δευτερολέπτου να βρεθεί ένα παιδί κάτω από τις ρόδες ενός διερχόμενου οχήματος.  Ντροπή και αίσχος στην δημοτική αρχή που αδιαφορεί όταν τρία χρόνια τώρα φωνάζουμε για την ασφάλεια των παιδιών μας. 

Μετά απο τρία χρόνια παρακλήσεων και πίεσης, το μόνο που έκαναν ήταν να κόψουν ένα δέντρο που θα ενοχλούσε στην τοποθέτηση της πόρτας, αφήνοντας ολα αυτά τα μπάζα μέσα στο σχολείο”.

Το Flashnews.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη για το συγκεκριμένο θέμα, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό

Τελευταία ενημέρωση: Δείτε εδώ την απάντηση – διάψευση του δημάρχου Αποκορώνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook