Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αποφύγετε περίεργες καταστάσεις.

Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τη ζέστη, αφού όλα τα εστιατόρια κλιματίζονται. Παρότι γενικώς απαιτείται επίσημο ένδυμα στα καλά μαγαζιά, δεν είναι τόσο αυστηρά όσο στην Ευρώπη. Μη νομίζετε βέβαια ότι θα μπείτε πουθενά με σαγιονάρα και σορτσάκι. Το Burj Al Arab δεν επιτρέπει καν το τζιν και επιβάλλει σακάκι. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες, αφού συνήθως τα εστιατόρια μαζεύουν πολύ κόσμο, ενώ έχουν την ενοχλητική συνήθεια να αλλάζουν και τις ώρες λειτουργίας τους.

Κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανίου (κινητή θρησκευτική εορτή), τα περισσότερα εστιατόρια δεν ανοίγουν το μεσημέρι ενώ μεταβάλλεται επίσης η ώρα που ανοίγουν το απόγευμα. Να είστε προσεκτικοί γιατί στη διάρκεια του Ραμαζανίου είναι παράνομο να τρως δημοσίως την ημέρα και μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο.

Να έχετε υπόψιν σας ότι πάντα σας φέρνουν νερό και το ανοίγουν χωρίς καν να ρωτήσουν, όπως και σε διάφορα μαγαζιά στην Ελλάδα. Αν δεν το θέλετε, θα πρέπει να τους πείτε να το πάρουν πίσω και να σας φέρουν ένα φτηνό ντόπιο νερό (Jeema, Masafi, Aquafina). Αλλιώς θα πληρώσετε το ακριβό εισαγόμενο νερό που έχουν πει στο προσωπικό να φέρνει στους πελάτες με το ζόρι.

Το travelstyle συμβουλεύει να ξεχνάτε να αφήνετε φιλοδώρημα, όταν το σέρβις είναι καλό: συνηθίζεται το 15%, ενώ πολλά εστιατόρια σε ξενοδοχεία προσθέτουν απλώς ένα 10% στον τελικό λογαριασμό.

\"\"

\"\"

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook