Ντυμένος με μαύρη στολή αστυνομικού, με κράνος στο κεφάλι και όπλο στα χέρια, ο «μακελάρης της Νορβηγίας», ο 32 ετών Aντερς Μπρέιβικ γυρίζει και κοιτάζει τον άδειο δρόμο πίσω του. Εχει μόλις σταθμεύσει έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο, στο κέντρο του Οσλο, το παγιδευμένο αυτοκίνητο που θα εκραγεί έξι λεπτά αργότερα, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

\"http://img.ibtimes.com/www/data/images/full/2011/09/15/159817-norwegian-mass-killer-anders-behring-breivik-dressed-in-police-uniform.jpg\" Βρίσκεται ήδη καθ\’ οδόν προς τη διάπραξη μιας ακόμη μεγαλύτερης θηριωδίας, την εν ψυχρώ εκτέλεση 69 ανθρώπων, στη συντριπτική πλειοψηφία τους μελών της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, στο νησάκι Ουτόγια. Η φωτογραφία – ντοκουμέντο, από κάμερες ασφαλείας, δημοσιεύτηκε χθες από νορβηγική διαδικτυακή ειδησεογραφική υπηρεσία. Η αυθεντικότητά της επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία. Ο Μπρέιβικ αναμένει επί του παρόντος τη δίκη του.

Εχει ομολογήσει τα εγκλήματα. Εχει επίσης υποστηρίξει πως τα διέπραξε για να γλιτώσει την Ευρώπη από το Ισλάμ. Οι πράξεις του έφεραν με βίαιο τρόπο στην επιφάνεια μια σκοτεινή, ακροδεξιά και μισαλλόδοξη πλευρά της νορβηγικής κοινωνίας – που επέλεξε εντούτοις να απαντήσει στην τρομοκρατία «με περισσότερη δημοκρατία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook