Η Ευρώπη θα πρέπει να σκεφθεί το ενδεχόμενο, μεσοπρόθεσμα, να μπορεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των κρατών που παραβιάζουν τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, δήλωσε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά, για μία ακόμα φορά, την ιδέα της έκδοσης κοινών ευρωομολόγων.

«Πρέπει να σκεφτούμε την μεσοπρόθεσμη πιθανότητα παρέμβασης της Ευρώπης στις χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο καθήκον τους» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα του ευρώ.

«Ό,τι λειτουργεί αντίθετα προς αυτό τον στόχο θα πρέπει να παραμεριστεί», τόνισε.

Η Γερμανία έχει καθήκον να βοηθήσει ώστε να διασφαλισθεί το μέλλον του ευρώ, καθώς το κοινό νόμισμα έχει ενισχύσει τις γερμανικές εξαγωγές, σημείωσε.

Η υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους «είναι μία ελεγχόμενη διαδικασία διαδοχικών βημάτων» που θα απασχολεί τους πολιτικούς για χρόνια, επισήμανε.

Ως προς την πρόταση για την έκδοση ευρωομολόγου, που διατυπώθηκε πρόσφατα και από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, η κ. Μέρκελ σύμφωνα με το in.gr, ήταν σαφής.

«Δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα» ξεκαθάρισε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ακόμα ότι «είναι εξαιρετικό ότι η Ισπανία υιοθέτησε το φρένο χρέους» και υπερασπίστηκε την ΕΚΤ, λέγοντας ότι είναι «αξιοσημείωτος» ο τρόπος με τον οποίο έχει επιτύχει τη σταθερότητα των τιμών.

Για τη γερμανική οικονομία, είπε πως ο ρυθμός ανάπτυξης εφέτος θα είναι πιο κοντά στο 3% απ\’ ό,τι στο 2,5% και σημείωσε ότι «η Ευρώπη ευνοείται από την κινητήριο μηχανή ανάπτυξης της Γερμανίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook