Με έξι συλλήψεις στον Προμαχώνα ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών την Δευτέρα.

Οι άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών συνελαβαν έξι μέλη της παράταξης των αδέσμευτων αγροτών, που πέρασαν τον αποκλεισμό των ΜΑΤ λίγο πριν τον κόμβο Πετριτσίου.

Οι αγρότες που συνελήφθησαν κατάφεραν, μέσω αγροτικών παράδρομων, να παρακάμψουν το «μπλόκο» των ΜΑΤ λίγο πριν τη γέφυρα Πετριτσίου και μέσω Αγκίστρου να φτάσουν στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Την ίδια ώρα, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών, αγροτών και διερχόμενων οδηγών, όταν οι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση όλων των οχημάτων από και προς τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, λίγο πριν τη γέφυρα του Πετριτσίου.

Προσυγκεντρώσεις έγιναν σε διάφορα κομβικά σημεία της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, από ομάδες αγροτών που θα προχωρήσουν σε συσκέψεις και θα αποφασίσουν εάν θα ξεκινήσουν από την Τρίτη κινητοποιήσεις ή όχι.
Οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο για όλα τα αγροτικά μηχανήματα, άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στο βαμβάκι, την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων και μείωση των τιμών στις ζωοτροφές.

Κλειστά τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ

Την ίδια ώρα, κλειστά κρατούν μέχρι και αυτή την ώρα τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

Πρόθεση των περίπου 250 περίπου εργαζομένων την ΕΝΚΛΩ είναι να παραμείνουν στον Προμαχώνα μέχρι και αργά το βράδυ, χωρίς μάλιστα να αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραμείνουν στα σύνορα μέχρι και αύριο το πρωί.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ επέτρεψαν τη διέλευση σε πεζούς και οχήματα μέσω του μεθοριακού σταθμού, μόνο για ένα μισάωρο, από τις 6 το απόγευμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook