Το Λιμενικό με μια οργίλη ανακοίνωση αποτάσσει από το Σώμα έναν βαθμοφόρο ο οποίος διώκεται για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή και ύστερα από ομόφωνη γνωμοδότηση του αρμόδιου Δευτεροβάθμιου Ανακριτικού Συμβουλίου «για πράξεις που θίγουν την τιμή, αξιοπρέπεια και υπόληψη του στρατιωτικού και το κύρος του Σώματος, για διάπραξη του αδικήματος της ενεργητικής δωροδοκίας και βαριά παραπτώματα σχετικά με την Υπηρεσία».

Ο εν λόγω αξιωματικός, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο λιμάνι Πειραιά να παραδίδει χρήματα σε κυβερνήτη περιπολικού σκάφους του Λ.Σ. ακριτικής περιοχής, προκειμένου να παραλάβει αντίγραφο απορρήτου προγράμματος νυχτερινών περιπολιών του σκάφους, με σκοπό να το παραδώσει σε διακινητή έτσι ώστε να διευκολυνθεί η παράνομη είσοδος μεταναστών.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο e-volos.gr, κηρύχθηκε σε πρώτο βαθμό από το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά ως ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δώδεκα 12 μηνών με τριετή αναστολή ενώ με απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κηρύχθηκε εκ νέου ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 09 μηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook