Στην απόφαση να αλλάξει τη πρόταση που είχε καταθέσει για τον τρόπο διεξαγωγής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α’ κατηγορίας Κρήτης προχώρησε η διοίκηση της ΕΚΑΣΚ.
Μετά τη συνάντηση των σωματείων την περασμένη Τρίτη και τις νέες συζητήσεις μεταξύ των σωματείων η διοίκηση της Ένωσης προτείνει:

«3η ΦΑΣΗ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ)
Οι νικητές των ζευγαριών (1) και (6) της 2ης φάσης προκρίνονται απ ευθείας στην τελική Φάση. Οι υπόλοιποι νικητές της 2ης φάσης θα συναντηθούν μεταξύ τους όπως παρακάτω:
4-2 (7)
5-3 (8)
Τα ζευγάρια θα συναντηθούν σε δύο αγώνες με γηπεδούχους στον πρώτο αγώνα τις ομάδες που τερμάτισαν σε κατώτερη θέση στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος .Στην τελική φάση θα περάσουν οι ομάδες που::
A. Θα πετύχουν δύο νίκες.
Β. Αν πετύχουν από μία νίκη, θα ισχύει η διαφορά πόντων. Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα υπάρχει πεντάλεπτη παράταση. Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση που ένας από τους δύο αγώνες λήξει ισόπαλος, δεν υπάρχει παράταση.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Στη φάση αυτή θα συναντηθούν μεταξύ τους οι νικητές των ζευγαριών 1,6,7,8 σε διπλούς αγώνες (σύστημα πουλ) συμφώνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί, με βασική επιδίωξη της Ε.Π./ΕΚΑΣΚ, τη λήξη της μέχρι τέλος Απρίλιου.
Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία
».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook