Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή των Περουλάδων από το Α/Κ σκάφος «ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ» Λ.Κ. 2579 αναποδογυρισμένη πολυεστερική λέμβος, κοντά στην οποία βρίσκονταν τρεις αλλοδαποί μέσα στη θάλασσα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., ενώ το Α/Κ «ΤΑΤΙΑΝΑ» Ν.Κ. 1714 το οποίο βρισκόταν κοντά στην αναποδογυρισμένη λέμβο περισυνέλεξε τους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι ήταν καλά στην υγεία τους και έπειτα τους παρέδωσε στο πλωτό περιπολικό το οποίο και συνέχισε τις έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.
Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε σε κοντινό σημείο ένας ακόμα αλλοδαπός χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο συγκεκριμένος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.
Από περιπολικά οχήματα του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., που διενεργούσαν έρευνες από ξηράς, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε απόκρυμνη παραλία στην περιοχή Αυλιωτών, ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος κατά δήλωσή του είχε διασωθεί από την λέμβο και ήταν καλά στην υγεία του.

Επίσης προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καρουσάδων συνέλαβαν δύο ακόμα αλλοδαπούς, οι οποίοι ομοίως είχαν διασωθεί με δικές τους ενέργειες και πρόκειται να μεταφερθούν στην οικεία Λιμενική Αρχή.

Κατά δήλωση των διασωθέντων παράνομων μεταναστών όπως αναφέρει το protothema.gr, άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν στη λέμβο έχουν διαφύγει, ενώ ως χειριστής της βάρκας φέρεται, επίσης κατά δήλωσή τους, 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας και πρόκειται να οδηγηθεί αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κων κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook