Σε ειδικά προγράμματα που διευκολύνουν τους φορολογούμενους για την πληρωμή των φόρων προχώρησαν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας \”Η Καθημερινή\” και το δημοσίευμα στο news247.gr, για μικρότερα ποσά, όπως της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, δίνεται η δυνατότητα πληρωμής σε άτοκες δόσεις με χρήση της πιστωτικής κάρτας, ενώ για μεγαλύτερα που αφορούν την πληρωμή του τέλους για τους ημιυπαίθριους ή τα αυθαίρετα κτίσματα ορισμένες τράπεζες έχουν προχωρήσει στη διάθεση ειδικών καταναλωτικών δανείων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι άτοκες δόσεις μέσω καρτών μπορούν να φτάνουν και τις δεκαοκτώ.

Μεγάλες τράπεζες, όπως η Εμπορική, η Γιούρομπανκ και η Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και μικρότερες, όπως η Άττικα και η Σίτιμπανκ, έχουν προχωρήσει στη διάθεση παρόμοιων προγραμμάτων, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες ετοιμάζουν και οι υπόλοιπες.

Μέσα από την πληρωμή φόρων με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας ο φορολογούμενος επιτυγχάνει όχι μόνο να επιμερίσει την υποχρέωσή του σε τρεις ή και περισσότερες δόσεις, αλλά και να κερδίσει την έκπτωση του 5% που δίνει η εφορία εάν κάποιος καταβάλει το σύνολο του φόρου εφάπαξ.

Στην περίπτωση αυτή η τράπεζα καταβάλλει ουσιαστικά στη φορολογική αρχή το σύνολο του φόρου, τον οποίο όπως εισπράττει από τον πελάτη τμηματικά μέσω των μηνιαίων δόσεων βάσει των οποίων χρεώνει την κάρτα.

Να σημειωθεί ότι η τράπεζα παρέχει αυτή την υπηρεσία χωρίς να εισπράττει προμήθεια από την εφορία, αναλαμβάνοντας το κόστος υπέρ του πελάτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook