Επιταχύνεται το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να δρομολογεί αντίστοιχες προσκλήσεις εντός του Νοεμβρίου.

Εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων έκανε χθες ο κ. Κώστας Μητρόπουλος, επικεφαλής του Ταμείου ο οποίος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εταιρειών Vinci, Alstom, PMU και SNCF.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι το Ταμείο επεξεργάζεται 11 αποκρατικοποιήσεις, ενώ τον Νοέμβριο θα δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη στο Ελληνικό και εντός του 2012 θα προχωρήσουν τα λιμάνια και τα 19 αεροδρόμια, τουριστικά ακίνητα και οι εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Όπως απεκάλυψε άμεσα θα γίνει η παραχώρηση του «Ελ. Βενιζέλος», η πώληση της νέας άδειας για κρατικά λαχεία και Ξυστό, η επέκταση αδειών κινητής τηλεφωνίας έως τον Δεκέμβριο, ενώ θα δοθούν πακέτα της εταιρείας Φυσικού Αερίου, των Ελληνικών Πετρελαίων, 40 κτίρια του Δημοσίου, ο ΟΠΑΠ, ο Ιππόδρομος, το Καζίνο και η Λάρκο έως τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με την τρόικα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων έχει επιτευχθεί πρόοδος με τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου επισημαίνοντας την «άρτια διαχείριση» του φορέα. Ωστόσο επισημαίνει πως οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προετοιμασία των προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων και, ως ένα βαθμό, η επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς συνεπάγονται αισθητή μείωση των εσόδων που αναμένονταν το 2011.

Η τρόικα θεωρεί πως, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, βασικός παράγοντας επιτυχίας του προγράμματος είναι η διατήρηση της ανεξαρτησίας του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων από πολιτικές πιέσεις και η επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση για έσοδα 35 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις έως τα τέλη του 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook