Το τεχνικό σύστημα Σκανδιναβικής τεχνολογίας που χαρτογραφεί το οδικό δίκτυο και ανιχνεύει τις όποιες κακοτεχνίες, παρουσιάστηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και περιφερειακών συμβούλων.

Η παρουσίαση του συστήματος έγινε από τον εκπρόσωπο της εταιρίας Κώστα Πανάρετο ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, το οποίο με λέιζερ και ειδικές κάμερες σκανάρει το οδικό δίκτυο «και χαρτογραφεί όλες τις λακκούβες άνω των τριών χιλιοστών. Παράλληλα η συγκεκριμένη τεχνολογία υποδεικνύει τις λεπτομέρειες για την σωστή διαγράμμιση, την σήμανση του οδικού δικτύου, σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν τα στηθαία ακόμα και τα δέντρα που πιθανά θα πρέπει να ‘ξηλωθούν’ από τα πλευρικά σημεία των δρόμων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Σκανδιναβικής εταιρείας.

Όπως υπογραμμίστηκε το ειδικό αυτό βαν καταγράφει την λεγόμενη γεωμετρία του δρόμου, όπως για παράδειγμα τις κλίσεις ακόμα και τις επικίνδυνες ανάποδες στροφές εντοπίζοντας τις εφικτές λύσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει προκηρύξει το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας με προϋπολογισμό 35 εκ. ευρώ που στοχεύει στην βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού κυρίως του επαρχιακού.

«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς, και στην κατεύθυνση αυτή αναζητούμε τις μεθόδους και τους τρόπους για να κάνουμε το έργο αυτό με την καλύτερη αξιοποίηση των σχετικών κονδυλίων» τόνισε ο κ. Κουκιαδάκης και συνέχισε: «αν η πρόταση αυτή είναι αξιόλογη και σοβαρή θα προκηρύξουμε μια δημοπρασία και η καλύτερη θα πάρει το έργο» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook