Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρέθηκε καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού στα στούντιο του Sfera 102,2 και μίλησε για την καριέρα του, τις σχέσεις που διατηρεί με τους ανθρώπους του χώρου αλλά για την πίεση που έχει ο χώρος του.

 Ο διάσημος τραγουδιστής είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές, αλλά όπως δηλώνει ο ίδιος δεν πιστεύει πως έχει αγγίξει την κορυφή: «Η κορυφή δεν ανήκει σε κανέναν, είναι κάτι παροδικό. Ελπίζω πάντα να βρίσκομαι ένα βήμα κάτω από αυτό για να έχω κάτι να περιμένω κάτι να προσδοκώ. Και σημασία στην δουλειά μας έχουν άλλα πράγματα. Όπως η σταθερή πορεία η οποία ολοκληρώνεται μέσα από άλλες διαδικασίες. Διάρκεια σημαίνει καθιέρωση, διαχρονικότητα. Και σημαίνει ότι μετράς και όχι μόνο στο παρόν, αλλά μετράς και στα επόμενα χρόνια. Αντέχεις στον χρόνο».

Επίσης, μίλησε για τον καλλιτεχνικό χώρο, και αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε νιώσει πιεσμένος σε σημείο να τα παρατήσει: «Ένιωσα κάποιες φορές τρομερά πιεσμένος, σε σημείο που ήθελα να κάνω πολύ λιγότερα πράγματα, να μην κάνω σχεδόν τίποτα για να αισθανθώ καλά και ήρεμα σε αυτό που κάνω. Γιατί δεν ήθελα να νιώθω ότι δουλεύω σε έναν χώρο που είναι καταπιεστικός. Νομίζω ότι είναι επιλογή δική μας. Θα πρέπει να απέχεις, να μην δίνεις συνεντεύξεις, να προβάλλεσαι λιγότερο, να αναλαμβάνεις λιγότερες υποχρεώσεις. Όταν όμως κάνεις πρωταθλητισμό και διεκδικείς την πρώτη θέση πρέπει αναγκαστικά να μπεις σε αυτό το παιχνίδι και δεν είναι πάντα όμορφο και γαλήνιο, και έχει τις αναταράξεις του. Είναι δύσκολος χώρος. Είναι χώρος με παγίδες, έχει ωραία βιτρίνα και πολύ περίεργο backstage. Αν έχεις αντοχές τα μαθαίνεις όλα».

 \"\"Όταν η Ναταλία Γερμανού τον ρώτησε για τις φιλίες που διατηρεί στον χώρο απάντησε: «Δεν μπορείς να κάνεις επιστήθιους φίλους σε αυτόν τον χώρο γιατί δεν έχεις χρόνο, τους γνωρίζεις κάτω από αυστηρά επαγγελματικές συνθήκες, οι συνεργασίες διαρκούν μία σεζόν. Και για να σου πω την αλήθεια όταν μιλάω με τους φίλους μου θέλω να ξεφεύγω και να μην μιλάω για καλλιτεχνικά και μουσικά το αποφεύγω. Θέλω να ξεφεύγω. Οπότε οι φίλοι μου δεν προέρχονται από αυτόν τον χώρο.(…) Είναι αδύνατο με έναν άνθρωπο που κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα, που συνεργάζεσαι, να μην θέλει ο ένας να πάρει κάτι από τον άλλον. Δεν το έχω συναντήσει. Δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο ευγενής είναι αυτή η άμιλλα. Προσπαθώ να μην εμβαθύνω και πολύ κρατώ αποστάσεις και να έχω καλές τυπικές και αποτελεσματικές συνεργασίες. Παρά δυνατές φιλίες οι οποίες πιστεύω δεν μπορούν να υπάρχουν σε αυτόν τον χώρο».

 Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απάντησε και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, αποκαλύπτοντας πως είναι ιδιαίτερα ζηλιάρης: «Ελαττώματα έχω εντοπίσει αλλά τα έχω αποδεχθεί αφού δεν μπορούν να αλλάξουν. Είμαι αρκετά ασυνεπής, ζηλιάρης αλλά μερικές φορές το θεωρώ προτέρημα. Έχω αρκετό εγωισμό αρκετές φορές και δεν στρίβω εύκολα αλλά είναι κάτι που το δουλεύω και προσπαθώ να το αλλάξω τώρα. Πολιτισμένος καβγάς δεν υπάρχει».

Τέλος, μίλησε για την καλλιτεχνική δημιουργία και πώς νιώθει όταν γράφει τραγούδια: «Η δημιουργία δεν έχει να κάνει με την κυκλοφορία δίσκου. Είναι μία πορεία που δεν σταματά. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρω την κιθάρα και να καθίσω στο πιάνο και να γράψω κάτι.(…) Είναι κάτι που δεν πρέπει να συνδέεται με την κυκλοφορία δίσκων. Αυτό λυτρώνει εμένα».

yupi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook