Με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στο κέντρο υγείας της Χώρας Σφακίων η Χανιώτισσα  που χθες έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρων κι ενώ συμμετείχε σε εκδρομή του  Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, σε δύσβατη περιοχή παραπλεύρως του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Το περιστατικό συνέβη όταν η κοπέλα έχασε τη ισορροπία της ενώ περπατούσε σε σημείο με πευκοβελόνες και έπεσε από ύψος 10 μέτρων.

Κατά την πτώσης της τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ για την ανάσυρση της έσπευσε στην περιοχή κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  καθώς και άτομα Ερυθρού Σταυρού για τις Πρώτες Βοήθειες,   ενώ μαζί της παρέμεινε ομάδα του Ορειβατικού.

Τα υπόλοιπα άτομα αναχώρησαν προς την Σαμαριά, όπου ο αρχηγός της ομάδας με αλλα δυό άτομα πήραν ένα φορείο και επέστρεψαν στο σημείο στο οποίο είχε πέσει η κοπέλα ύστερα από 3 ωρες λόγω του δύσβατου της περιοχής και άρχισε η μεταφορά της.

Στο μεταξύ κατεφθασαν περίπου 10 ατομα της Πυτοσβεστικής, άτομο του Ερυθρού Σταυρου για τις Πρωτες Βοήθειες. Συνολικά χρειάστηκαν 7 ώρες και 15 άτομα περίπου για να την μεταφέρουν με τα χέρια στην Αγιά Ρουμέλη, να ελεχθεί εκεί από γιατρο και κατοπιν διακομιστηκε με σκάφος του Λιμενικού και κατόπιν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η υγεία της κοπέλας δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Να σημειωθεί πως το ατύχημα δεν συνέβει μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς, αλλά στο φαράγγι Καλόκαμπος που βρίσκεται Ανατολικά του φαραγγιού της Σαμαριάς και συνδέεται μαζί του λίγο πριν τον οικισμό Σαμαριά.

\"\"

Φωτογραφία του φαραγγιού Καλόκαμπος απο το skondinakis.blogspot.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook