Ποιος είπε ότι «γνωστοί άγνωστοι» είναι μόνο οι αναρχικοί; «Γνωστοί άγνωστοι» στην κοινωνία μας υπάρχουν πολλοί. Πολλών κατηγοριών και διαφορετικων κυβικών. Κάποιοι «γνωστοί άγνωστοι» δε δραστηριοποιούνται σε πορείες και άλλων ειδών διαμαρτυρίες. Κάποιοι «γνωστοί άγνωστοι» δραστηριοποιούνται αποκλειστικά απάνω στα βουνά.

Όπως καταγγέλλει στη \”Ν. Κρήτη\” ένας αναγνώστης, ο οποίος μάλιστα δηλώνει «φίλος της Γέργερης», υπάρχουν «γνωστοί άγνωστοι» που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του πρώην Δήμου Ρούβα. Στο βιογραφικό τους ο αναγνώστης μας καταγράφει το κάψιμο του ξύλινου καταφυγίου στην είσοδο του δάσους του Ρουβα, γεγονός που μάλιστα που – όπως αναφέρει – έγινε «λίγες μέρες πριν τα εγκαίνιά του»…

Ξέσπασαν στο θέατρο

Ακολούθησαν, όπως καταγγέλλεται, «ζημιές στα μηχανήματα κατασκευής του πανοραμικού πέτρινου καθιστικού, που βρίσκεται στα μισά της διαδρομής Γέργερη-Ρούβας». Όμως αυτά δεν ήταν αρκετά. Στο τέλος, οι γνωστοί άγνωστοι έσπασαν τις τουαλέτες στο ανοικτό θέατρο, που βρίσκεται στην είσοδο του δάσους του Ρούβα.

Ο καταγγέλλων δηλώνει πως όλα αυτά δεν του φαίνονται παράξενα, με δεδομένο ότι γνωρίζει το ποιόν των γνωστών αγνώστων που τα κάνουν όλα αυτά, αλλά και το λόγο για τον οποίο τα κάνουν. Αυτό που του φαίνεται παράξενο, όμως, όπως λέει, είναι το γεγονός πως κανείς δεν αντιδρά. Πως οι άνθρωποι της περιοχής, «μοναδικοί σε ήθος, ευγένεια, εργασία και ιδέες στην Κρήτη», επιλέγουν να μην κάνουν τίποτα. Να μην κάνουν τίποτα, παρότι είναι οι πολλοί \”σωστοί\” εναντίον των ελαχίστων που έχουν πάρει το λάθος δρόμο.

Δρουν ανενόχλητοι

Ο αναγνώστης της \”Ν. Κρήτης\”, εκφράζει το παράπονό του γιατί οι πολλοί αφήνουν τους λίγους να κάνουν ό,τι θέλουν. Τους αφήνουν να καταστρέφουν και να πηγαίνουν την περιοχή χρόνια πίσω, περιμένοντας να δοθεί λύση από τον ουρανό. Κάνουν δηλαδή αυτό που κατά κανόνα κάνει δυστυχώς όλη η ενδοχώρα της Κρήτης. Καταλήγοντας ο φίλος της Γέργερης επισημαίνει: «Το κακό δεν υπάρχει επειδή υπάρχουν κακοί άνθρωποι, αλλά επειδή οι καλοί δεν κάνουν τίποτα γι\’ αυτό» και εύχεται καλή τύχη σε όλους…

 

Εφημερίδα Νέα Κρητη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook