Παρεμβάσεις στα σοβαρά ζητήματα της μη έγκαιρης απόδοσης της επιστροφής του ΦΠΑ του 2010 στους αγρότες του Λασιθίου καθώς και των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί του Λασιθίου από τις τρεις καταστροφικές θεομηνίες που έπληξαν το Οροπέδιο το 2011, έκανε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.

 Η αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τα ζητήματα αυτά σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών από το Λασίθι και συγκεκριμένα από την ΕΑΣ Λασιθίου και τον Αγροτικό Σύλλογο Οροπεδίου Λασιθίου.

Η Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη αφού επικοινώνησε με την Εφορία Αγ. Νικολάου, πήρε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι των τιμολογίων των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η επιστροφή του ΦΠΑ στους δικαιούχους.

Εξάλλου, μετά από επικοινωνία και με τον ΕΛΓΑ, άρχισαν οι διαδικασίες για τις εκτιμήσεις των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί στο Λασίθι.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα σοβαρά θέματα, όπως οι ελληνοποιήσεις αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ η αντιπεριφερειάρχης πρότεινε στους εκπροσώπους των αγροτών τη δημιουργία Ομάδας Παραγωγών οπωροκηπευτικών στο Λασίθι προκειμένου να επωφεληθούν από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. αλλά και τη στενή συνεργασία όλων με την Περιφέρεια

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook