Η Ευρωζώνη δεν θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους στήριξης που προσέφερε στην Ελλάδα, προειδοποίησε την Πέμπτη στο Βερολίνο ο κορυφαίος κοινοβουλευτικός συνεργάτης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Φόλκερ Κάουντερ.

Ο Κάουντερ είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των δύο κύριων κυβερνητικών κομμάτων, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ και του αδελφού κόμματός της στη Βαυαρία, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

Ο Κάουντερ δήλωσε πως η στήριξη έχει σαφείς προϋποθέσεις.

«Η Ελλάδα πρέπει να τις τηρήσει. Δεν μπορούν να ζητήσουν διαπραγματεύσεις για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα συμφωνήσουν» ή δεν θα συμφωνήσουν, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς τι θα συμβεί αν πέσει από την εξουσία ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Κάουντερ δεν θέλησε να προβεί σε εικασίες, αλλά πρόσθεσε:

«Στην Ευρώπη τώρα πρέπει να είναι κανείς πάντα έτοιμος για αιφνιδιαστικές αποφάσεις. Είμαστε προετοιμασμένοι, όπως δήλωσε η καγκελάριος».

Εν τω μεταξύ, ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γγ της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, ζήτησε να πραγματοποιήσει η Γερμανία το δικό της δημοψήφισμα για την Ευρωζώνη.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει οι Έλληνες να αρνούνται να κάνουν οικονομίες και να πρέπει να κάνουν οικονομίες οι Γερμανοί φορολογούμενοι για χάρη της Ελλάδας. Θα έπρεπε να λάβουμε ένα σήμα απ\’ αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Στο μέλλον πρέπει να συνδέουμε θεμελιώδεις αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης με δημοψηφίσματα», δήλωσε, σύμφωνα με την Bild.

Η Bild αναφέρει επίσης πως ο Τόμας Ζίλμπερχορν, βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Μέρκελ, υποστηρίζει επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Γερμανία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook